Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΟΥΤΕ 1 € ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ Ο ΓΟΝΙΟΣ (ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γ. ΚΕΒΡΕΚΙΔΗ)

Έλαβα την παρακάτω ανοιχτή επιστολή του κ. Κεβρεκίδη, αντιπροέδρου του συλλόγου Γονέων του 14ου δημοτικού σχολείου Βέροιας με την οποία προβαίνει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία:

Κο Δ/ντή 14ου Δ.Σχ. Βέροιας
Αξιότιμο Σύλλογο Διδασκόντων 14ου Δ.Σχ. Βέροιας...


Α. Με αφορμή την υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα, ζητώντας 5 € από τον καθένα, για την προγραμματισμένη -από τους διδάσκοντες- εκπαιδευτική εκδρομή 3 τάξεων του Σχολείου μας στις 2-11-2011, το επικείμενο Σχολικό Συμβούλιο καθώς και το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από τον οικονομικό απολογισμό 2011 (που συνέταξε η Πρόεδρος με την Ταμία του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και μας γνωστοποιήθηκε στη Γ.Σ της 26-10-2011) παρουσιάζονται ως έξοδα του Συλλόγου μας -μεταξύ άλλων & χωρίς να προσδιορίζοται ημερολογιακά- τα εξής:

α) ΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΡΑΧΙΑ = 120 € και
β) ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ = 650 €,

σας γνωστοποιώ ότι τουλάχιστον για τα ανωτέρω έξοδα -όπως προκύπτει από το βιβλίο πρακτικών του Συλλόγου μας- δεν υπήρξε θέμα ημερήσιας διάταξης σε συνεδρίασή Δ.Σ. και ως εκ τούτου δεν προηγήθηκε απόφαση Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων (απαραίτητη πάντα σύμφωνα με το καταστατικό μας).

Β. Παρακαλώ να μας ενημερώσετε σχετικά με την τύχη του ποσού (~ 20.000 €) που υπεξαιρέθηκε πέρυσι από τη Σχολική Επιτροπή.

Γ. Με την ευκαιρία, σας κοινοποιώ επίκαιρα δελτία τύπου, με καθολικό αίτημα τη μή συμμετοχή των κηδεμόνων στα έξοδα του δημόσιου σχολείου.


Γιάννης Κεβρεκίδης

Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων 14ου Δ. Σχ. Βέροιας
Εκπρόσωπος Συλλόγου Γονέων 14ου Δ. Σχ. Βέροιας στη Σχολική Επιτροπή
Βοηθός Ταμία στο Δ.Σ. Ένωσης Συλλόγων Γονέων Π.Ε. Βέροιας

Οικία: 23310-66865
Φορ.: 69788-46440


ΥΓ.: α) Δεν ασπάζομαι, εκ προοιμίου, το σύνολο των αιτημάτων στις επισυναπτόμενες ανακοινώσεις των φορέων. Διαπιστώνω και υποστηρίζω την κοινή μας (γονιών & δασκάλων) απαίτηση: "ΟΥΤΕ ΕΝΑ € ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ Ο ΓΟΝΙΟΣ".
β) Στις 28-3-2011 ο Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Βέροιας δημοσίευσε σε τοπική εφημερίδα Δελτίο Τύπου στο οποίο κατέληγε, απαιτώντας (!): "...Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών για τη μόρφωση των παιδιών τους - πραγματική δημόσια, δωρεάν παιδεία." Ας αναζητήσουμε τη συνέπεια λόγων και έργων, όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: