Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

(ΗΧΗΤΙΚΟ)- Συνομιλία με την φυλακισμένη αναρχική Στ. Αντωνίου με την Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου

Η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου ανέβασε σήμερα στο διαδίκτυο μια τηλεφωνική συνομιλία που είχε με την φυλακισμένη αναρχική Στέλλα Αντωνίου.
Παράλληλα, δημοσίευσε και μια ανακοίνωση με την οποία παίρνει θέση για την προφυλάκιση και ζητάει την αποφυλάκισή της και ενημερώνει ότι την περασμένη Τετάρτη έκανε συγκέντρωση αλληλεγγύης.
Αναλυτικά το κείμενο  και η τηλεφωνική συνομιλία έχουν ως εξής:


Η συντοπίτισσα απεραθίτισσα αναρχική Στέλλα Αντωνίου κρατείται προφυλακισμένη εδώ και 15 μήνες με βαριές κατηγορίες. Συνελήφθη με άλλους 5 αγωνιστές και κατηγορηθήκαν για συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση. Ελλείψει στοιχείων δυο από τους συλληφθέντες (Χρ. Πολίτης, Δημ. Μιχαήλ) αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από έξι μήνες προφυλάκισης. Οι υπόλοιποι τέσσερεις, η Στ. Αντωνίου και οι σύντροφοί της Μητρούσιας Αλ., Καραγιαννίδης Γ., Σακκάς Κων. συνεχίζουν να κρατούνται με μηδαμινά στοιχεία, τα οποία η αντιτρομοκρατική μαγειρεύει επιδιώκοντας να στήσει «υπόθεση».
Η εφαρμογή του αντιτρομοκρατικού νόμου κρατάει αγωνιστές στη φυλακή επί χρόνια για κατηγορίες που με τον κοινό ποινικό κώδικα δεν θα είχαν μείνει μέσα ούτε μια μέρα. Αλλά ο αντιτρομοκρατικός νόμος φτιάχτηκε ακριβώς για αυτό: Για την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος. Στις μέρες μας που το κράτος και το κεφάλαιο έχουν εξαπολύσει τη μεγαλύτερη επίθεση φτώχειας και εξαθλίωσης στην κοινωνία, η καταστολή αυξάνεται και η βία του κράτους είναι όλο και πιο συχνή απέναντι σε όσους αντιστέκονται. Ακόμα και διαδηλωτές πλέον όταν συλλαμβάνονται κινδυνεύουν να κατηγορηθούν με τον αντιτρομοκρατικό --όπως έγινε τον Δεκέμβρη του '08 με τους μαθητές στη Λάρισα.
Η Σ.Αντωνίου υπέβαλε την 5η αίτηση αποφυλάκισης στις 8 Μάρτη. Η συντρόφισσα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία επιδεινώνονται όσο παραμένει στη φυλακή και η άμεση απελευθέρωσή της είναι επιτακτική.

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου, 6.30 το απόγευμα
έγινε εκδήλωση αλληλεγγύης
στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Αντιμάμαλο, στην Παπαβασιλείου.
Υπήρξε ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία με την αναρχική αγωνίστρια Στέλλα Αντωνίου
από τις φυλακές.

· ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
· ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

LEYTERIA LEYTERIA S'OSOUS EINAI STA KELIA!!!!DYNAMH SYMPARASTHS STH SYNAGWNISTRIA STELLA ANTWNIOU