Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Αρνητικές είναι οι εξελίξεις για τους εργαζόμενους της κλωστοϋφαντουργίας ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ της Νάουσας αφού η εργοδοσία θέλει την εκ περιτροπής εργασία του προσωπικού. Οι εργαζόμενοι έκαναν γενική συνέλευση και όπως λέει στο ρεπορτάζ το ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ αποφάσισαν ότι:Καταρχήν προειδοποιητική στάση εργασίας την ερχόμενη εβδομάδα αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων στη ‘Βαρβαρέσσος’, στη γενική συνέλευση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα. Παράλληλα, θα δοθεί στο δ.σ. του σωματείου (που τέθηκε ομόφωνα κατά της εκ περιτροπής εργασίας) η δυνατότητα να διαπραγματευτεί με τον εργοδοσία μέχρι την 1η Ιουνίου, ημερομηνία που τέθηκε για την έναρξη της εκ περιτροπής εργασίας...
τη δυνατότητα άρσης της απόφασης αυτής (δεδομένου ότι, όπως είπε ο πρόεδρος κ. Βαδόλας, η άδεια έχει παρθεί). ‘Κάτι αντίστοιχο έγινε πέρυσι και είχαμε θετικό αποτέλεσμα’, τόνισε.

Στη διάρκεια των τοποθετήσεων από τους κ. Τσίτση (Εργατικό Κέντρο) και Σταμούλη (Ομοσπονδία), τονίστηκε ότι η εκ περιτροπής εργασία είναι μόνο η αρχή, δεδομένου ότι εφαρμόστηκε στα Κλωστήρια Κιλκίς και ο εργοδότης συνέχισε να ζητά νέες μειώσεις μισθών με αποτέλεσμα να γίνεται αύριο κινητοποίηση. Για το συγκεκριμένο ο κ. Βαδόλας απάντησε ότι δεν υπάρχει κινητοποίηση αφού το εργοστάσιο από σήμερα είναι κλειστό. Ο κ. Τσίτσης ανέφερε επίσης ότι πέρυσι εκ περιτροπής εργασίας ζήτησε από τους εργαζόμενους ο Μπουτάρης στη Νάουσα, κάτι που παραστάσεις των σωματείων και του Ε.Κ.Ν. την απέτρεψαν. Ωστόσο ο Μπουτάρης τους έχει τέσσερις μήνες απλήρωτους και φαίνεται ότι το κλείνει το μαγαζί (έκλεισε στη Θεσσαλονίκη), απάντησε ο κ. Βαδόλας. Ο τελευταίος πρόσθεσε ότι είναι υπέρ των κινητοποιήσεων που δεν θα γίνουν τσίρκο και δεν θα βολεύουν τον Βαρβαρέσσο. Ζήτησε τέλος λίγο χρόνο στο δ.σ. του σωματείου να χειριστεί το ζήτημα, δεδομένου ότι μπορεί τα πράγματα να αλλάξουν προς το καλύτερο (θέμα επιδότησης) τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: