Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΪΑΦΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΟΜΗΡΟΙ- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΝ.ΚΛΩ.

Το γνωστό πιγκ-πογκ βίωσαν για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι- όμηροι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ) στην Αθήνα που πήγαν. Με τα πολλά κατάφεραν να συναντήσουν τον Ξυνίδη και εκπροσώπους τραπεζών αλλά αντιμετώπισαν τη γνωστή τακτική, από τον Άννα στον Καϊάφα.
Δείτε πως περιγράφουν την εμπειρία τους παρακάτω:Την Τρίτη 10 Μαΐου 2011 τα εργοστασιακά σωματεία από Αλεξανούπολη, Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Νάουσα και Πέλλα κατέβηκαν στην Αθήνα με στόχο να επιδιώξουν το αυτονόητο, δηλαδή την εφαρμογή του νόμου του κράτους και τις δεσμεύσεις του κυρίου πρωθυπουργού, ότι η εταιρεία μας είναι βιώσιμη, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν και μεγάλος αριθμός θέσεων εργασίας θα διασωθεί. Εξαγγελία που κατοχυρώθηκε και με ανάλογο ΦΕΚ. Όμως κάποιοι κοινοβουλευτικοί και κάποιοι τραπεζίτες αδιαφορούν να εφαρμόσουν τον νόμο εδώ και ένα χρόνο, λέγοντας κάθε φορά που βρίσκονται σε πίεση πράγματα ανήκουστα, σε έντιμους Έλληνες πολίτες θεωρώντας τους ηλίθιους και υποκατάστατα της ελληνικής κοινωνίας.

Βρήκαμε στην αρχή όλες τις πόρτες κλειστές και αναγκαστήκαμε για δύο μέρες να πιέζουμε ώστε να γίνουμε δεκτοί, επιτέλους, την Πέμπτη 12 Μαϊου 2011 χωριστά, από του κυρίους Σωκράτη Ξυνίδη και Αλέξανδρο Φούρλα από πλευράς πολιτείας, από τον κύριο Αλέξανδρο Τουρκολιά της ΕΤΕ, καθώς και από τον κύριο Ζώνιο της Εμπορικής Τράπεζας.

Η ερώτησής μας προς την πολιτεία ήταν μια και μοναδική: Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος του κράτους και διασύρεται ο κύριος πρωθυπουργός.

Η ερώτηση προς στους τραπεζίτες ήταν επίσης μια και μοναδική και παντελώς απλή: Γιατί αφήνεται την εταιρεία σας να πέσει, βαστώντας τους εργαζόμενους απλήρωτους και εγκλωβισμένους, βγάζοντας τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό, απαξιώνοντας καθημερινά την τεράστια περιουσία της εταιρείας μολονότι έχετε στα χέρια σας ότι ζητήσατε και συνυπογραψατε για την έκδοση της εγγύησης του ελληνικού δημοσίου.

Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν η απόλυτη εφαρμογή του αθλήματος και της θεωρίας του ΄΄πινγκ-πονγκ΄΄. Ο ένας έριχνε τις ευθύνες στον άλλον.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τον κύριο πρωθυπουργό και την ελληνική ολυμπιακή επιτροπή τους κυρίους αυτούς προτού τους στείλει σπίτι να τους στείλει στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012 μπας και πάρουμε και κανένα χρυσό μετάλλιο.

Άκουσον , Άκουσον. Οι σοφοί τραπεζίτες δεν έχουν καμία εντολή από την πολιτεία για εκταμίευση όπως επίσης δεν έχουν και κάποιο χαρτί που να τους θέτει ερωτήματα η Ε.Ε. προς διευκρίνιση, ώστε να αποφανθεί για το σύννομο της εγγύησης του Ελληνικού δημοσίου. Σε όλους είναι γνωστό ότι το συνεπές και γρήγορο δημόσιο έκανε επιτέλους συνάντηση προτού ένα μήνα στις Βρυξέλλες και τα αποτελέσματα της συνάντησης είναι γνωστά: Πολιτεία και εταιρεία έχουν δώσει όλες τις απαραίτητες διευκρινήσεις ενώ οι Τράπεζες δια του εκπροσώπου τους, την ΕΤΕ, απαξιούν να απαντήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: