Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Θ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: "ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΩ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΩΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ. ΑΝΤ΄ ΕΜΟΥ Η ΚΥΡΙΑ...."

Δ. Μπαλτατζίδου - Ν. Δουδούμη- Σουροβίκη
Εσωκομματικό θέμα που εξ αντικειμένου παίρνει μεγάλες διαστάσεις δημιουργείται από την παράγραφο δημόσιου εγγράφου (αγωγή), που μου έχει αποσταλεί από την Θ.Σιδηροπούλου και αφορά στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία.
Πιο συγκεκριμένα, η Θ. Σιδηροπούλου, μέλος του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι: «...αν και είχα προταθεί να είμαι υποψήφια...περιφερειακή σύμβουλος ή αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας με το συνδυασμό που υπεστηρίζετο από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2010, αναγκάστηκα ιδίως μετά την αποστολή του ανωτέρου αναφερόμενου αντιγράφου εξωδίκου του προς τα μέλη του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ, αναγκάστηκα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου, και αντ΄ εμού να κατέλθει υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, άλλη κυρία η οποία διακινούσε το εξώδικο του εναγομένου στα γραφεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας».
Από τα παραπάνω εξάγεται ευθέως το συμπέρασμα ότι μια εκ των δυο τελικά γυναικών που κατήλθαν ως υποψήφιες με το ψηφοδέλτιο του Μ. Μπόλαρη, οι κ. Μπαλτατζίδου και Δουδούμη-Σουροβίκη, φέρονται, σύμφωνα με την Θ. Σιδηροπούλου, να διακινούν το εν λόγω έγγραφο στα γραφεία της ΝΕ Ημαθίας στη Βέροια.
Φαίνεται επίσης να πιστεύει η Θ. Σιδηροπούλου ότι μια εκ των δυο υποψηφίων γυναικών πήρε τη θέση της και έτσι δεν της δόθηκε η δυνατότητα της ίδιας να είναι υποψήφια και να διεκδικήσει την εκλογή της.
Επίσης, από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο Μ. Μπόλαρης, ως αρχηγός της παράταξης είχε προτείνει πρώτα στην Θ. Σιδηροπούλου να είναι υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης ή περιφερειακή σύμβουλος. Αφού όμως η ίδια απέσυρε την υποψηφιότητα της εξαιτίας της συμπεριφοράς της άλλης κυρίας, τότε προτάθηκαν άλλοι υποψήφιοι στη θέση της.
Αυτά προκύπτουν από το δημόσιο έγγραφο και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Και τώρα αρχίζουν τα ερωτήματα.
Επικοινώνησα τηλεφωνικά όσο και γραπτά με την Δ. Μπαλτατζίδου για να την ενημερώσω κατ΄ αρχήν για το γεγονός και να ζητήσω την άποψή της σχετικά. Η Δώρα Μπαλτατζίδου, είναι το πιθανότερο να είναι αυτή την οποία φωτογραφίζει η Θ. Σιδηροπούλου, μιας και σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής φέρονταν ως πιθανή υποψήφια είτε για αντιπεριφερειάρχης είτε για σύμβουλος.
Η αντίδρασή της Δ. Μπαλτατζίδου ήταν απόλυτη και απαξιωτική για όσα την αφορούν, έστω και έμμεσα. Είπε χαρακτηριστικά ότι, ναι μεν είχε γνώση του επίμαχου εξωδίκου πλην όμως ποτέ δεν το διακίνησε διότι δεν είναι αφενός του χαρακτήρα της και ούτε είχε καμιά ανάγκη να το κάνει. Εξήγησε και ερμήνευσε τον ισχυρισμό της Θ. Σιδηροπούλου και σχολίασε ότι εξ όσων γνωρίζει δεν ετέθη ποτέ ζήτημα υποψηφιότητας ως συμβούλου της Σιδηροπούλου πολύ δε περισσότερο να είναι και υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης στη θέση του Μούρνου. Επιφυλάχθηκε τέλος να προβεί σε επίσημη δήλωση εφόσον το θέμα δημοσιοποιηθεί.

Είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη αναφορά της Θ. Σιδηροπούλου σε γυναίκα υποψήφια την οποία εγκαλεί ότι της έκανε «βρόμικο» πόλεμο διακινώντας το εξώδικο στα γραφεία της ΝΕ Ημαθίας προκαλεί εσωκομματικό πρόβλημα. Μια τέτοια ενέργεια, αν έγινε, προφανώς θα τη θυμούνται τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προς τα οποία επιδεικνύονταν το έγγραφο με σκοπό να βλάψουν την υποψηφιότητά της.
Βέβαια, σε κανένα ρεπορτάζ ή δημοσίευμα της εποχής εκείνης στον τοπικό τύπο δεν γράφτηκε ότι ο Μ. Μπόλαρης θέλει ή συζήτησε με την Θ. Σιδηροπούλου να τη θέσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Ημαθία και ούτε βέβαια και ως υποψήφια. Αντιθέτως, υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που αναφέρουν πολλά άλλα ονόματα (Μπαλτατζίδου, Μούρνος, Χαρίση, Παράσχος, Μαρκοβίτης, κλπ) ως υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες

 Από που προκύπτει η σιγουριά της ότι ήταν υποψήφια και μάλιστα αναγκάστηκε να αποσύρει την υποψηφιότητα, είναι αντικείμενο έρευνας και ο μόνος που μπορεί να απαντήσει είναι ο ίδιος ο Μ. Μπόλαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: