Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ήρωα Παπανδρέου, παραδέξου τη χρεοκοπία

Με ανοιχτή επιστολή του στον πρωθυπουργό, ο διευθυντής της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt καλεί τον Γιώργο Παπανδρέου να παραδεχτεί ότι η χώρα έχει φτάσει στα όρια της στάσης πληρωμών. Προβλέπει καταστροφή σε σύντομο χρονικό διάστημα...Χαρακτηρίζοντας "σύγχρονο ήρωα" τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο διευθυντής της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, Gabor Steingart, τον καλεί να παραδεχτεί ότι η χώρα έχει ουσιαστικά φτάσει στα όρια στάσης πληρωμών.

"Ο δυτικός κόσμος παρακολουθεί με μεγάλο σεβασμό τις προσπάθειές σας να αντιμετωπίσετε την κρίση χρέους της χώρας σας. Κανένα άλλο δημοκρατικό κράτος δεν κατάφερε σε καιρούς ειρήνης κάτι παρόμοιο", σημειώνει, αναφέροντας ότι διδάσκει τους Έλληνες πώς να γίνουν ειλικρινείς φορολογούμενοι.

Στην ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, τον χαρακτηρίζει σύγχρονο ήρωα που επιχειρεί το αδύνατο, πραγματοποιώντας μάλιστα αναφορά και στον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου.

"Οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατέστρεψαν σχεδόν τη χώρα σας, φορτώνοντας το ελληνικό κράτος με 340 δισεκατομμύρια ευρώ χρέος, ποσό 155 φορές μεγαλύτερο από τα κέρδη των 60 μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας και 1,5 φορά πάνω από το όριο χρέους που επιτρέπεται βάσει της Συνθήκης Μάαστριχτ", αναφέρει.

Η Handelsblatt, όπως σημειώνει, είχε πρωτοστατήσει πέρυσι στην καμπάνια για αγορά ελληνικών ομολόγων, προκειμένου να σπάσει ο φαύλος κύκλος της μείωσης της εμπιστοσύνης και αύξησης των επιτοκίων.

"Από τότε, αυτός ο φαύλος κύκλος επιταχύνεται, δεν επιβραδύνεται", επισημαίνοντας ότι πιθανότατα τα επιτόκια, που σήμερα κυμαίνονται στο 16%, θα αυξηθούν περισσότερο. "Η πικρή αλήθεια που πρέπει εσείς και όσοι θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα να παραδεχτείτε είναι ότι η βοήθεια δεν βοηθά. Η χώρα βυθίζεται όλο και βαθύτερα στο τέλμα", συνεχίζει.

Επισημαίνει ότι η χώρα βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο χάος, καθώς τα χρέη αυξάνονται, τονίζοντας ότι δεν "μπορείτε να λιμοκτονήσετε".

"Η αλήθεια ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει οικονομία έχει μετατραπεί ψέμα. Το σωστό έχει γίνει λάθος", σημειώνει, υποστηρίζοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να εξυγιανθεί με περικοπές, ούτε με συνεχείς νέες ενέσεις πιστώσεων από την ΕΕ.

"Σύντομα θα έρθει η μέρα, όταν το βασανισμένο σώμα θα παραδοθεί. Σύντομα θα έρθει η μέρα που φοβούνται στους εφιάλτες τους οι επενδυτές. Τότε η λέξη αφερεγγυότητα θα βρίσκεται στα χείλη όλων. Αλλά θα είναι επίσης η μέρα που θα γεννηθεί μία νέα αλήθεια", τονίζει.

Ο Gabor Steingart κλείνει την επιστολή καλώντας τον πρωθυπουργό να επιδιώξει το εφικτό. "Πρέπει όπως κατά τη διάρκεια της δικτατορίας αρνηθήκατε να αποκαλύψετε που κρυβόταν ο πατέρας σας , να απαρνηθείτε την υπερηφάνεια των Ελλήνων για να σώσετε τη χώρα σας. Ελάτε να γνωρίσετε τη νέα δυσάρεστη αλήθεια πριν χτυπήσει την πόρτα σας. Βρίσκεται ήδη καθ' οδόν", καταλήγει.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: