Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΑΥΣΤΗΡΗ Η ΛΑΓΚΑΡΤ ΖΗΤΑΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ

Συνεχίζονται οι πιέσεις των δανειστών μας με δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης να δίνουν τον τόνο και να ορίζουν το πλαίσιο που θα πρέπει να επιβάλει η Κυβέρνηση. Ως "αντάλλαγμα" αυτής της πολιτικής θα δώσουν οι δανειστές μας κι άλλα δανεικά που εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει τη χώρα μας σε πιο μεγάλη εξάρτηση.
Η Κ. Λαγκάρτ που ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τον Στρος Καν με δηλώσεις της, που θεωρούνται αυστηρές, είπε στην... αυστριακή εφημερίδα Der Standard "Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει αποτελέσματα και γι αυτό η χώρα πρέπει να κάνει περισσότερα από όσα έκανε τους τελευταίους δώδεκα μήνες".

Η υπουργός Οικονομικών της Γαλίας δηλώνει αυστηρά σχετικά με την χρονική διάρκεια της αποπληρωμής των δανείων ότι "Δώσαμε ήδη την Αθήνα περισσότερο χρόνο για να εξοφλήσει τα δάνειά της στη ζώνη του ευρώ, είναι ήδη μια παραχώρηση".

Για τις ιδιωτικοποιήσεις που ενδιαφέρουν τους δανειστές μας αφού ο στόχος είναι η εναπομείνασα δημόσια περιουσία είπε: "Είναι θεμιτό να περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα κάνει επίσης το μερίδιο της στη δουλειά".

Η κ. Λαγκάρντ παραδέχθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πράγματα, "αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν τομείς όπου τα πράγματα κινούνται πολύ αργά", δήλωσε αναφερόμενη στις ιδιωτικοποιήσεις.

Και κλείνει τις δηλώσεις της: "Αν η Ελλάδα παρουσιάσει αποτελέσματα, τότε μπορούμε να φανταστούμε επιπλέον βοήθεια. Στην αντίθετη περίπτωση τίθεται το ερώτημα, σε ποιο βαθμό η Ελλάδα είναι έτοιμη να παίξει το παιχνίδι για το δικό της σχέδιο διάσωσης", πρόσθεσε η υπουργός .

Για το τέλος άφησε το καλύτερο. Η Λαγκάρτ δήλωσε την φοβία της, μια πιθανή πτώχευση την οποία απεύχεται: "Αυτό που σίγουρα δεν θέλουμε είναι μια πτώχευση του κράτους, στάση πληρωμών στην Ευρώπη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: