Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Ο Μπ. Αλ. ΑΣΑΝΤ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Συνεχίζει να σκοτώνει ο Μπ. Άσαντ στην Συρία θέλοντας να διατηρήσει την εξουσία του αλλά βρίσκει συνεχή αντίσταση από το λαό που διαδηλώνει και απαιτεί ριζική αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας.
Σε 40 υπολογίζουν τα τελευταία θύματα οι πληροφορίες όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ ενάντια στους διαδηλωτές...Οι περισσότεροι θάνατοι διαδηλωτών καταγράφηκαν στις πόλεις Χομς, στην κεντρική Συρία και στη Μααρέτ αλ Νουμάν, στη βορειοδυτική Συρία, όπως δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, Ράμι Αμπντελραχμάν.
Οι διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται μια μέρα μετά την έκκληση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα προς τον Σύριο ομόλογό του, Μπασάρ αλ Ασάντ να οδηγήσει τη χώρα στη Δημοκρατία ή να αποχωρήσει.
"Η κυβέρνηση της Συρίας πρέπει να σταματήσει να πυροβολάει τους διαδηλωτές και να επιτρέψει τις ειρηνικές διαμαρτυρίες", δήλωσε στην ομιλία του για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Στη συνέχεια, η συριακή κυβέρνηση κατηγόρησε τον Ομπάμα ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις ξένων χωρών.
Τουλάχιστον 850 άτομα έχουν σκοτωθεί κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Συρία, τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: