Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΦΕΡΕ ΒΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Προφανώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θα πρέπει να περίμεναν ότι η βία φέρνει βία. Η δική τους βία στη διαδήλωση είναι φανερό και αυτονόητο ότι θα πυροδοτήσει νέο κύκλο βίας με θύματα αυτή τη φορά είτε αστυνομικούς είτε "παράπλευρες" απώλειες όπως έγινε σήμερα στα Εξάρχεια.
Διαβάστε το ρεπορτάζ:Επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια, σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ομάδα περίπου 30 ατόμων, που βγήκαν από τη λαϊκή αγορά στην περιοχή, πέταξαν τις βόμβες μολότοφ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού, ωστόσο τραυματίστηκαν τρεις πολίτες -μια γυναίκα και δύο άνδρες- όταν οι άγνωστοι πέταξαν μολότοφ σε μοτοσυκλέτα, η οποία έπεσε σε πάγκο λαϊκής.

Η 55χρονη γυναίκα έχει υποστεί εγκαύματα στο 16% του σώματός της και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο "Γ. Γεννηματάς". Οι άλλοι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό και η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Επίσης, πήραν φωτιά τέσσερα αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα. Φθορές προκλήθηκαν και σε καταστήματα της περιοχής.
Η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ΜΑΤ και ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα γίνεται συχνά στόχος αντιεξουσιαστών και τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί τέσσερις επιθέσεις.
Αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση από την αστυνομία στην περιοχή απ' όπου προσάγονται άτομα στην Ασφάλεια για να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με το επεισόδιο.

Εξάλλου, στη 1 τα ξημερώματα έγινε και άλλη επίθεση στη διασταύρωση Ιπποκράτους και Ναυαρίνου, που βρίσκονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται εκεί, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή ζημιές. Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες εξαφανίστηκαν χωρίς να συλληφθεί κανείς.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: