Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ, ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ;

της Άλμα

Την Κυριακή 30.1.11 η Πατριωτική Κίνηση Συνειδητοποιημένων Πολιτών Καβάλας διοργάνωσε στη Καβάλα εκδήλωση για την επέτειο των Ιμίων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και η Θασιακή Δύναμη και μέλη οργανώσεων από Ξάνθη και Δράμα. Τα μέλη της Πατριωτικής Κίνησης αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικιστές και δήλωσαν «ότι η κίνησή τους αποτελείται από απλούς ακομμάτιστους και ανένταχτους ανθρώπους που θεώρησαν ότι δεν πρέπει να στέκονται απλά παρατηρητές της ιστορίας αλλά να γίνουν μέρος της ως ενεργοί πολίτες.» Ωστόσο, στην εκδήλωσή τους χαιρετισμό απηύθυνε ο..εκπρόσωπος της εθνικιστικής εφημερίδας «ΣΤΟΧΟΣ». Επιπλέον, η ίδια κίνηση συμμετείχε σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή στις 19.12.10. Εκείνη την ημέρα στην Καβάλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος ένας πολίτης που διαδήλωνε μαζί με άλλους σε αντιφασιστική πορεία εναντίον αυτής της συγκέντρωσης και των φασιστικών οργανώσεων που συμμετείχαν σ΄ αυτή.
Ενώ σε αντίστοιχη εκδήλωση Χρυσαυγιτών στην Αθήνα, γρονθοκοπήθηκε στο σταθμό Λαρίσης ένας αλλοδαπός, που έτυχε εκείνη την ώρα να κατεβαίνει από το τρένο.
Σήμερα, στην παλιά πόλη της Καβάλας, στο τζαμί Χαλίλ Μπέη, το οποίο είναι από τους σημαντικότερους μνημειακούς χώρους της παλιάς πόλης της Καβάλας, όπου φιλοξενούνται εκδηλώσεις λόγου και τέχνης, βρέθηκε σφαγιασμένο και καρφωμένο το κεφάλι ενός γουρουνιού στην πόρτα του.
Αν δεν αποτελεί διαβολική σύμπτωση στην ίδια πόλη να έχουν συμβεί αυτά τα γεγονότα, χωρίς να συνδέονται με κάποιον τρόπο, τότε κάτι άλλο προφανώς συμβαίνει για το οποίο χρειάζεται μάλλον να ανησυχούμε, αφού τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: