Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

AΣΦΑΛΕΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ

Aπό το Γυμνάσιο Καβάσιλας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Στη σημερινή εποχή, παιδιά και νέοι ξοδεύουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος της ζωής τους σε διαδικτυακές δραστηριότητες που εκτείνονται από τα online παιγνίδια έως τη κοινωνική δικτύωση. Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές έρχονται αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις που αφορούν την ιδιωτικότητα, την υπόληψη και την υγεία τους. Έτσι λοιπόν, ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας ασφαλούς ΙΝΤΕΡΝΕΤ επικεντρώθηκε γύρω από το κεντρικό σύνθημα: «Το διαδίκτυο δεν είναι μόνο παιχνίδι. Προστάτευσε τον.. εαυτό σου. Σεβάσου την ζωή των άλλων.»
(«It's more than a game, it's your life!») Ο φετινός εορτασμός έχει ως στόχο να μεταδώσει μερικά μηνύματα - κλειδιά προς τους χρήστες του Διαδικτύου, μικρούς αλλά και μεγάλους:
Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από ένα avatar, ένα ψευδώνυμο ή ένα προφίλ. Κάτι τέτοιο δεν μας παρέχει καμιά ασπίδα ανωνυμίας ή προστασίας.
Οι πράξεις στην εικονική ζωή μας μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην πραγματική ζωή.
Στα πλαίσια του εορτασμού η σχολική βιβλιοθήκη του γυμνασίου Καβασίλων διοργάνωσε και φέτος εκδηλώσεις ενημέρωσης μαθητών και καθηγητών σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας κάθε ένα από τα τμήματα της Α΄ τάξης επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη για 2 ώρες και συμμετείχε στη δράση, που περιλάμβανε:
Multimedia παρουσίαση του θέματος σε ειδικές ενότητες
Συζήτηση
Ασκήσεις εμπέδωσης της σωστής χρήσης του διαδικτύου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: