Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Επιβεβαιώνονται οι υποθέσεις μας ότι η αυριανή ανοικτή συνάντηση για τα αγροτικά στη Βέροια,που διοργανώνει η δήμαρχος κ. Ουσουτζόγλου με ομιλητή τον κ. Σκανδαλίδη,θα είναι μια προπαγανδιστική φιέστα.Κι αυτό διότι πριν από λίγο,σύμφωνα με το ethnos.gr, αποφάσισαν κινητοποιήσεις οι αγρότες από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα,χωρίς να γνωστοποιούν όμως τη μορφή που θα έχουν και ξεκινούν από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου...
Στην απόφαση αυτή κατέληξε αργά σήμερα το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή των συλλόγων τους, η οποία συνεδρίασε αμέσως μετά τη συνάντηση-συζήτηση που είχαν στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αν και ο αγρότες παραδέχτηκαν ότι η ηγεσία του υπουργείου δείχνει να κατανοεί τα αιτήματά τους, ωστόσο, χαρακτηρίζουν τη συνάντηση που προηγήθηκε «άκαρπη».

Στα ζητήματα που έθεσαν κατά τη συνάντηση οι αγρότες, κυριάρχησε το θέμα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για το οποίο ζητούν να καταβάλλονται στο σύνολό τους μέσα από μια δίκαιη και αποτελεσματική διαδικασία εκτίμησης των ζημιών. Τέθηκε επίσης το θέμα του Μητρώου Αγροτών, καθώς και το αίτημα για φθηνό αγροτικό πετρέλαιο.

Σημειώνουμε ότι στη συνάντηση πήραν μέρος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκαναλίδης και οι δύο υφυπουργοί, Μιλένα Αποστολάκη και Γιάννης Κουτσούκος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: