Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

"ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ" ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΑΡΚΟΥΔΑ

Χριστουγεννιάτικο δείπνο με ψητό κεφάλι αρκούδας αποφάσισε να κάνει οικογένεια κυνηγών από τα Γρεβενά, με άκρα εμπιστευτικότητα. Καταγγελία από κάτοικο της περιοχής στην φιλοζωική οργάνωση "Καλλιστώ". Ήδη διενεργείται ανακριτική διαδικασία, ενώ καλούνται σε απολογία οι άπληστοι κυνηγοί..
Το εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων αποφάσισε να στολίσει οικογένεια από τα Γρεβενά, με το… κεφάλι από αρκούδα.

Ήταν μάλιστα τόσο υπερήφανοι που φωτογράφισαν το θήραμά τους, τόσο πριν από την προετοιμασία όσο και κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος, αλλά και του γεύματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, οι προσκλήσεις αφορούσαν ένα κλειστό κλαμπ γνωστών και φίλων και έγιναν με όρους εμπιστευτικότητας, ώστε να μη διαρρεύσει το παράνομο γεγονός. Ωστόσο, το κοινό μυστικό κυκλοφόρησε και ένας κάτοικος της περιοχής βρήκε το θάρρος να τηλεφωνήσει στην περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ» για να το καταγγείλει, έστω και ανώνυμα.

Από την «Καλλιστώ» ενημερώθηκε το Δασαρχείο Γρεβενών και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης, ενώ στάλθηκε επιστολή προς τη Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και προς το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σε αυτήν γίνεται λόγος για άκρως παράνομη ενέργεια «παράλληλου κανιβαλισμού» που χαρακτηρίζει με τα πιο μελανά σημεία κάποιους ευυπόληπτους κατά τα άλλα πολίτες, και η αναμενόμενη δημοσιοποίησή του πρόκειται να δυσφημήσει για άλλη μια φορά την κατά τα άλλα ελκυστική, λόγω φυσικού κάλλους, περιοχή των Γρεβενών.

Ήδη μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη ανακριτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από την «Καλλιστώ» ενημερώθηκαν και οι κοινοτικές Αρχές, οι οποίες χρηματοδοτούν πρόγραμμα LIFE στην περιοχή της Πίνδου για την προστασία και τη διατήρηση του πληθυσμού της αρκούδας.
news247.gr

1 σχόλιο:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Πως δεν βαλανε κανεναν ανθρωπο να φανε τα τερατα....Αισχος