Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΑΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ

Από αύριο ξεκινά η χορήγηση δανείων με προνομιακό επιτόκιο σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις για επενδύσεις και επέκταση της δραστηριότητας τους, στο πλαίσιο προγράμματος της πρωτοβουλίας Jeremie, του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης...
Η χορήγηση δανείων θα γίνει από την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank, ενώ τα επιτόκια θα έχουν σημείο αφετηρίας κάτω του 3%.
Το πρόγραμμα, που τίθεται σε εφαρμογή από αύριο, έχει συνολικό προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα μισά προέρχονται από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα από τις δύο προαναφερθείσες τράπεζες που επιλέχθηκαν μέσω διαγωνισμού. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επιχειρήσεις με προσωπικό έως 50 άτομα, υπό ίδρυση ή νεοϊδρυθείσες που δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη τρία χρόνια λειτουργίας. Η περίοδος αποπληρωμής του δανείου κυμαίνεται μεταξύ των 36 και 72 μηνών, περιλαμβάνει περίοδο χάριτος ενώ οι τράπεζες θα ζητούν μειωμένες εξασφαλίσεις.

Το δεύτερο πρόγραμμα τα πρωτοβουλίας Jeremie, θα ενεργοποιηθεί τον Απρίλιο ενώ έχει ήδη ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τις τράπεζες που θα συμμετέχουν, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο προϋπολογισμός του θα είναι στα 60 εκατ. ευρώ και προβλέπει την χορήγηση δανείων έως 25.000 ευρώ σε πολύ μικρές επιχειρήσεις από κάθε τομέα επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα της πρωτοβουλίας Jeremie, για το οποίο η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, θα έχει προϋπολογισμό 180 εκατ. ευρώ. Μέσω αυτού θα χορηγούνται δάνεια έως και 500.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που απασχολούν έως 250 άτομα και θα αφορά σε επενδύσεις στους τομείς πληροφορικής και επικοινωνιών ή σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς και θέλουν να επενδύσουν στην ανάπτυξη και την καινοτομία.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: