Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΒΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΜΑΛΓΑΡΑ

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κρατική εταιρεία,στα διόδια των Μαλγάρων στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στην οποία εκτός από τους ίδιους θα παραταχθούν και στρατιωτικά «Hummer», αλλά και πυροσβεστικά οχήματα, που αποτελούν μερικά από τα προϊόντα της ΕΛΒΟ....

Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση πάντως, τόσο οι διαδηλωτές όσο και τα οχήματα θα είναι παραταγμένα στις δύο πλευρές της Ε.Ο. και δεν πρόκειται να διακοπεί η κυκλοφορία. Οι εργαζόμενοι θα μοιράζουν στους διερχόμενους οδηγούς ενημερωτικό υλικό.

«Κάποτε δεν είχαμε παραγωγή. Σήμερα έχουμε παραγωγή και δεν έχουμε κεφάλαια για να την “τρέξουμε"», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Γεώργιος Μαυρομάτης, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην κατασκευή 309 οχημάτων για τις ΕΔ της Κύπρου, συν κάποιες ανακατασκευές για τον ελληνικό στρατό, που έχουν «παγώσει» λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι και το γεγονός ότι τον Φεβρουάριο για πρώτη φορά στην ιστορία της επιχείρησης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν καταβλήθηκε εγκαίρως η μισθοδοσία.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: