Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ "ΑΙΩΝΙΩΝ" ΜΕΤΑ ΤΟ "ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ"

Το τρίτο ημίχρονο στο “ντέρμπι του αίσχους” παίζεται σήμερα με πόλεμο δηλώσεων και ανακοινώσεων μεταξύ των εκπροσώπων των δυο “αιωνίων” αντιπάλων.....
Μια ημέρα μετά το ντέρμπι της “νοθείας και του οχετού”, ο Βαγγέλης Μαρινάκης με δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός νιώθει… αδικημένος από τη διαιτησία του Δημήτρη Καλόπουλου.

«Μπορώ να πω ότι σε πολλές περιπτώσεις αισθανόμαστε αδικημένοι από τα σφυρίγματα του κ. Καλόπουλου, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν και επεισόδια. Εννοώ ότι είδαμε κι εμείς πολλές ανάποδες αποφάσεις. Από εκεί και πέρα το γκολ του Ολυμπιακού ήταν πεντακάθαρο. Για του γκολ του Παναθηναϊκού που ακυρώθηκε υπάρχουν διάφορες απόψεις. Μπορεί να τος δεις σαν κανονικό ή μπορείς να το δεις και σαν αντικανονικό. Αν τυχόν υπάρχει ανθρώπινο λάθος, θα πρέπει να το καταδικάσουμε, όπως και στα τα άλλα 92 λεπτά. Ο Ολυμπιακός έκανε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε να είναι 3-0 μπροστά στο σκορ. Που υπάρχει δηλαδή αλλοίωση αποτελέσματος;» δήλωσε χαρακτηριστικά στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Για τη διαιτησία ως τώρα στο πρωτάθλημα τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να μιλάει. «Αν βρίσκονται πίσω με 10 βαθμούς, βρίσκονται καθαρά εκεί γιατί η διαιτησία τους έχει ευνοήσει σε πολλά παιχνίδια. Ακόμη και στο ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο είδε όλη η Ελλάδα πως κέρδισε: με την αποβολή του Αβραάμ και το πέναλτι που σφύριξε ο διαιτητής από τα 45 μέτρα κι ενώ δεν έβλεπε τη φάση».

Ερωτηθείς για το το αίτημα του Δημήτρη Γόντικα που ζήτησε την παραίτησή του από την προεδρία της Σούπερ Λίγκας, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού είπε ότι μπορεί να το θέσει επίσημα κι από εκεί και πέρα υπάρχουν οι κανονισμοί λειτουργίας. «Το αν θα πρέπει να μείνω ή να φύγω θα το κρίνουν οι άλλοι πρόεδροι. Όλα αυτά γίνονται για τον απλούστατο λόγο ότι δεν βλέπουμε το δάσος και βλέπουμε το δέντρο. Ο κ. Γόντικας προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει δικαιολογίες για το -10. Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα. Έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο κι αυτό δεν χωράει αμφιβολία. Πρέπει να μάθουμε σε αυτόν τον τόπο να μη βρίσκουμε δικαιολογίες, ειδικά όταν ο αντίπαλος βρίσκεται 10 βαθμούς μπροστά. Υπήρχαν αρκετοί παρατηρητές, ας περιμένουμε να δούμε τι θα γράψουν».

Υποστήριξε ότι η αποστολή του Παναθηναϊκού απόλαυσε μια υποδοχή, που δεν έχει απολαύσει άλλη ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο! «Βρέθηκα στα αποδυτήρια και δεν έχει να πει κανείς τίποτα. Για τα όσα ειπώθηκαν μετά δεν έχω δει κάποιο περιστατικό που να χτυπάνε οπαδοί του Ολυμπιακού παίκτες του Παναθηναϊκού. Αν δω κάτι τέτοιο θα το καταδικάσω. Αυτά που έγιναν στα αποδυτήρια ήταν πρωτοφανή. Βγήκαν πέντε παίκτες από το πούλμαν γύρισαν στα αποδυτήρια τρέχοντας, ψάχνοντας να βρουν τον Τοροσίδη που ήταν μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στην αίθουσα του αντι-ντόπινγκ κοντρόλ. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβριζαν και άρχισαν να χτυπούν τις πόρτες. Από εκεί και πέρα όταν βρέθηκα εκεί τους είπα τέλειωσε το παιχνίδι κι ότι είναι ώρα να φύγουν. Κάτι που επανέλαβα 2-3 φορές. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, άρχισαν να φωνάζουν κι έλεγαν διάφορα τα οποία δεν υπάρχει κανένας λόγος να μεταφέρουμε με λεπτομέρειες».

Τέλος δήλωσε τι ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν χτυπήθηκε από κανέναν οπαδό και ότι όλα αυτά που λέει είναι δικαιολογίες.

Παναθηναϊκός: Μνημείο νοθείας και αλητείας

Για πάντρεμα «Παπουτσέλη και Ριζούπολης» κάνει λόγο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφερόμενη στο χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μιλάει για προπηλακισμό και ύβρεις σε παίκτες του Παναθηναϊκού από τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας και του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, χαρακτηρίζοντας το σκηνικό «ανεπανάληπτο μνημείο νοθείας και αλητείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Χθες, με τη λήξη του αγώνα, εκδόσαμε ανακοίνωση στην οποία καταγγείλαμε απερίφραστα την ξεδιάντροπη αλλοίωση αποτελέσματος εκ μέρους της διαιτησίας. Βιαστήκαμε όμως! Οι πραγματικές σκηνές ντροπής εκτυλίχθηκαν μετά τη λήξη του αγώνα.

Η ανεπανάληπτη επίθεση και οι χειροδικίες εις βάρος ποδοσφαιριστών της ομάδας μας κατά την αποχώρησή τους από τον αγωνιστικό χώρο, μέσα στο γήπεδο και στον προθάλαμο των αποδυτηρίων από πανηγυρίζοντες (!) οπαδούς και ανθρώπους ασφαλείας (!) της γηπεδούχου• ο προπηλακισμός και οι ύβρεις σε διεθνείς Έλληνες και ξένους ποδοσφαιριστές από τον πρόεδρο της Super League, κ. Μαρινάκη και οι τραμπουκισμοί από τον ίδιο και τη συνοδεία του μέχρι την αποχώρηση της ομάδας μας από το «Γ. Καραϊσκάκης» συμπληρώνουν ένα σκηνικό οχετού που, σε συνδυασμό με τη διαιτησία που είχε προηγηθεί, καθίσταται μοναδικό και ανεπανάληπτο μνημείο νοθείας και αλητείας στα Ελληνικά ποδοσφαιρικά χρονικά. Ζήσαμε για να δούμε να «παντρεύονται» ο Παπουτσέλης και η «Ριζούπολη» σε συσκευασία του ενός. Συγχαρητήρια!

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του Πρωταθλήματος ωστόσο, χαρακτήρισε αυτό το μενού από περιττώματα και έμεσμα που σέρβιρε στη φίλαθλη Ελλάδα, διδασκαλία ήθους! Αυτός είναι λοιπόν ο κώδικας αξιών του ανθρώπου που προΐσταται του συναιτερισμού των ΠΑΕ• να τον χαιρόμαστε.

Βέβαια, πολλά από όσα συνέβησαν χθες θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί, αν η έταιρη θεσμική αρχή του Ελληνικού ποδοσφαίρου είχε λάβει τα μέτρα της έγκαιρα. Αλλά, όταν η ΚΕΔ/ ΕΠΟ επιβάλλει «σιωπηρές» τιμωρίες στους Κουκουλάκηδες και τους Παππάδες ώστε να ξεκουραστούν για λίγο μέχρι να επιστρέψουν για να γράψουν νέες σελίδες δόξας, είναι δεδομένο ότι από τη χαλαρότητα αυτή θα αποθρασυνθούν οι Καλόπουλοι, οι Σαραϊδάρηδες και οι Τρύφωνες. Η συνέπεια της σιωπηρής τιμωρίας είναι η κραυγαλέα σφαγή. Τώρα πια όμως, κύριοι της ΚΕΔ και της ΕΠΟ δεν είναι ώρα για σιωπή, αλλά για ξεκάθαρη θέση και αντίδραση.

Εννοείται πως κατόπιν όλων αυτών η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επιφυλάσσεται για τη σχέση της με τους θεσμικούς φορείς και το Πρωτάθλημά τους και θα λάβει σύντομα τις αποφάσεις της μέσω του έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου που θα συγκληθεί εντός της εβδομάδας».

Γόντικας: Να παραιτηθεί ο Μαρινάκης

Την παραίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από την προεδρία της Σούπερ Λίγκας ζήτησε ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γόντικας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Για ποιους παράγοντες μιλάμε και για ποιο ποδόσφαιρο. Ο κ. Μαρινάκης είναι ο θεσμικός παραστάτης του ελληνικού ποδοσφαίρου και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας; Αυτός που δικοί του μπράβοι έσπρωχναν και έβριζαν τους παίκτες του Παναθηναϊκού στα αποδυτήρια; Να παραιτηθεί άμεσα από κάθε θεσμικό ρόλο που έχει γιατί το μόνο που κάνει είναι βοηθά τα συμφέροντα του Ολυμπιακού ως μπράβος. Όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες και όσοι δεν τα ζήσατε δεν έχετε εικόνα από τα αίσχη που έγιναν. Δεν μπορεί ο πρόεδρος επαγγελματικής ομάδας και της Σούπερ Λίγκας να λειτουργεί σαν μπράβος. Αυτά είναι αίσχη» δήλωσε ο.Γόντικας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Για τη διαιτησία του ντέρμπι δήλωσε ότι διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, καθώς ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να είναι ο νικητής του αγώνα: «Καθαρά και σταράτα ο νικητής του χθεσινού αγώνα ήταν ο Παναθηναϊκός, κάτι που αποδεικνύεται και από τα τηλεοπτικά πλάνα, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Σε ό,τι αφορά τη διαιτησία είναι απαράδεκτη, αν δεν διαγραφούν και οι τρεις από τους πίνακες σημαίνει πως όποιος έχει την ευθύνη αυτού του πράγματος, δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του και να πάει σπίτι του. Δεν μιλάμε για πλαστογραφία, αλλά για κάτι χειρότερο....».

Ο κ. Γόντικας άφησε αιχμές για την κάλυψη του αγώνα από την κρατική τηλεόραση («μου μεταφέρθηκαν παράπονα για τη δημόσια τηλεόραση.») και αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχτηκαν παίκτες του Παναθηναϊκού. «Επιμένω ότι αυτά που έγιναν στη φυσούνα είναι απαράδεκτα. Ευτυχώς κάποιοι τα έχουν καταγράψει από κάμερες και φωτογραφίες μέσω κινητών και ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Αρχικά δεν είχαμε πλήρη εικόνα για τα επεισόδια, ενώ εγώ ο ίδιος άκουσα τον κ. Μαρινάκη να βρίζει τον Σισέ και τον είδα με τα μάτια μου να σπρώχνει τον Νίνη μέσα στα αποδυτήρια. Αυτό είναι απαράδεκτο. Υπάρχει φωτογραφία με 4 παίκτες που χτυπήθηκαν. Την έχω στο κινητό και έχει δοθεί προς δημοσίευση. Το πρόβλημα είναι πως μιλάμε νοσηρή κατάσταση»

Προανήγγειλε έκτακτο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και άφησε να εννοηθεί πως θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να αποσύρει η ΠΑΕ τη συμμετοχή της στα θεσμικά όργανα αλλά και τους ποδοσφαιριστές από την Εθνική ομάδα!

Τέλος για τη δήλωση του Σισέ ότι μετά το τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από την Ελλάδα θεωρεί πως έγινε υπό συναισθηματική φόρτιση. «Είναι και βέβαιο ότι όλα αυτά που βίωσαν οι παίκτες τους απογοητεύουν και ειδικά όλων όσων έχουν παραστάσεις από πρωταθλήματα 10-11 ετών από μεγάλα πρωταθλήματα. Θα μιλήσουμε με τον παίκτη μας και θα δούμε τι θα γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: