Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Φ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΡΙΖΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ Ή ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Την απόλυτη θέση της διοίκησης του δήμου Αλεξάνδρειας μετέφερε στους συγκεντρωθέντες κατοίκους της τοπικής κοινότητας Τρικάλων ο δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης ότι δεν γίνεται αποδεκτή οποιαδήποτε συγχώνευση ή κατάργηση σχολικής μονάδας του δήμου του. Η θέση αυτή επαναλήφθηκε και σήμερα στην σύσκεψη που διοργάνωσε το προεδρείο της τοπικής κοινότητας εξ αιτίας των διακινούμενων φημών περί κατάργησης του Γυμνασίου Τρικάλων στα πλαίσια της αναδιάταξης που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια του μνημονίου.
Ο Φ. Δημητριάδης έκανε γνωστό ότι η θέση της διοίκησής του είναι γνωστή και εκφράστηκε προς πάσα κατεύθυνση στην συνεδρίαση της Παρασκευής του δημοτικού συμβουλίου. Από την πλευρά τους ο πρόεδρος Μ. Κασνακίδης...
είπε ότι θα πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες και παραστάσεις προς όλες τις αρμόδιες αρχές ώστε να μη σταματήσει τη λειτουργία του το γυμνάσιο όπως και κανένα άλλο διδακτήριο του δήμου.
Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Τάκης Παπαδόπουλος που συντάχθηκε στη λογική που εξέφρασε ο δήμαρχος.
Στην σύσκεψη ανταποκρίθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Χρ. Αλευράς που άσκησε κριτική χαμηλών τόνων στον δήμαρχο εξ αιτίας του ότι δεν αποδέχτηκε στην προπροηγούμενη συνεδρίαση του συμβουλίου το προταθέν ψήφισμα της ΕΛΜΕ και δασκάλων λαμβάνοντας την απάντηση του δημάρχου ότι η θέση του είναι σαφής και κρυστάλλινη αλλά ο δήμος δεν πρόκειται να παίξει παιχνίδια συντεχνιακού περιεχομένου.
Οι δημότες των Τρικάλων εξέφρασαν την αγωνία τους για τις φήμες που ακούγονται και αναφέρθηκαν σε διάφορες κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να ενισχυθεί ο αριθμός των μαθητών που σήμερα δεν ξεπερνούν τους 55.
Πληροφοριακά να πούμε ότι στο Γυμνάσιο Πλατέος φοιτούν 185 μαθητές, στο Γυμνάσιο Κορυφής φοιτούν 85 μαθητές και στο Γυμνάσιο Τρικάλων 53. Τούτο σημαίνει κατά τους γραφειοκράτες της Διεύθυνσης Β΄ βάθμιας παιδείας Ημαθίας και τους καρεκλοκεύνταυρους της Αθήνας τα δυο τελευταία σχολεία υπολειτουργούν.
Ενώ, στα γυμνάσια της Αλεξάνδρειας υπάρχει υπερπληθώρα μαθητών που αρκετά εξ αυτών προέρχονται από χωριά έξω από την πόλη που θα μπορούσαν στα πλαίσια του ανασχεδιασμού να ενταχθούν στα προαναφερθέντα γυμνάσια ώστε να λειτουργούν όλα με πληρότητα και σε ανεκτά από άποψης αριθμού μαθητών επίπεδα.
Αυτό βέβαια δεν είναι στο χέρι της διοίκησης του δήμου αλλά του Υπουργείου που προχωρά στη βάση της λογικής της περιστολής των δαπανών στα πλαίσια του μνημονίου βαφτίζοντάς το εγχείρημα ως εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
Το ζήτημα λοιπόν είναι καθαρά πολιτικό και θα πρέπει κόμματα και βουλευτές να πάρουν θέση συνολικά για το νομό Ημαθίας αλλά και για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: