Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Με ενδιαφέρον παρακoλούθησε ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο αγωνιστικό κάλεσμα της "Ομάδας Αλληλεγγύης και Δράσης Βέροιας " την ομιλία του αντιπροέδρου του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ Γιώργου Γαβρίλη στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας την Κυριακή 9 Ιουλίου.
Ο ομιλητής ξεκίνησε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι η συνάντηση κινημάτων αλληλεγγύης και...
άλλων συλλογικοτήτων με το εργατικό κίνημα πρόσφερε πολύτιμη βοήθεια για τη δημιουργία κοινωνικών δυνάμεων άμυνας,αντίστασης και ανατροπής.
Παρέθεσε στοιχεία του Ινστιτούτου για την ύφεση,την ανεργία ,το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων καθώς και για την απλήρωτη εργασία τα οποία περιγράφουν την πιο δραματική κατάσταση για τη χώρα από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.
Αναφερόμενος στις 800.000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν μέσα σε τρία χρόνια είπε ότι καμιά δέσμευση ή μέτρο δεν λαμβάνει η κυβέρνηση αλλά ούτε και η Ευρώπη παρά μόνο διαχειρίζονται την ανεργία χωρίς να την αντιμετωπίζουν σε μια προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο.
Έκανε λόγο στη μείωση των μισθών της τάξης του 40-50% που οδήγησε μαζί με άλλα αίτια στη μαζική φτωχοποίηση του ελληνικού πληθυσμού.
Χαρακτήρισε το επενδυτικό άλμα που επικαλείται η κυβέρνηση "ασιατικού τύπου" και ανέφερε το παράδειγμα της COSCO όπου χάθηκαν 500 θέσεις εργασίας για να δημιουργηθούν 200 μέσα σε ένα ιδιότυπο εργασιακό καθεστώς χωρίς εργασιακά δικαιώματα και χωρίς κανέναν δημόσιο έλεγχο.
Άμεσες πρωτοβουλίες πρότεινε για να σπάσουμε το φόβο και να ξαναβρούμε την πίστη μας για αλλαγή με οργάνωση,αλληλεγγύη και διεκδίκηση και αναφέρθηκε στο αίτημα των αγώνων στη Γαλλία το 1995 που συνένωσε όλους άνεργους,φτωχούς,εργαζόμενους : " και ως εργαζόμενος ζω στην κόλαση και ως άνεργος "
Ακολούθησε πρόγραμμα με πολύ καλή μουσική από το μουσικό σχήμα "ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ "
Η ομάδα δήλωσε ικανοποιημένη εφόσον στο αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δουλειάς προσμετρά και 3000 φυλλάδια που μοιράστηκαν στην πόλη για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ικανοποίηση του κόσμου που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα μας μιλήσει ο Γαβρίλης για αγώνες, που ο ΣΥΡΙΖΑ του στους καθηγητές πούλησε την απεργία. ΕΡγατοπατέρες αλήτες