Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους Γάλλους για την πώληση της ΕΒΖ

Δεν πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι επαφές στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς με τους Γάλλους εκπροσώπους της εταιρείας Cristal Financiere για το θέμα της πώλησης της ΕΒΖ. Αν και ήταν προγραμματισμένες για την...
 τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, τελευταίες πληροφορίες του ΑγροΤύπου αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πάνε… ακόμα πιο πίσω οι διαδικασίες της μεταβίβασης των 30.256.689 κοινών μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 82,33% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις στην διαδικασία πώλησης της ΕΒΖ οφείλονται στο γεγονός ότι τα περιουσιακά στοιχεία της ελληνικής εταιρείας ανήκουν στην παλιά ΑΤΕ ενώ τα δάνεια τα έχει αναλάβει η Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία έχει περάσει η «καλή» ΑΤΕ. Έτσι οι Γάλλοι που έχουν καταθέσει την καλύτερη προσφορά, εκφράζουν την δυσφορία τους για τα υψηλά δάνεια ύψους περίπου 135 εκατ. ευρώ της επιχείρησης και ζητουν ευνοϊκές ρυθμίσεις. «Όλα θα εξαρτηθούν από τις απαντήσεις που θα δώσει η Πειραιώς και πόσο αυτές θα ικανοποιήσουν την γαλλική πλευρά», αναφέρουν στην ΑγροΤύπο άνθρωποι που παρακολουθούν από πολύ στενά την διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου της ΕΒΖ εκτός από τον «Προτιμητέο Υποψήφιο» που είναι η εταιρεία Cristal Financiere, 100% θυγατρική της Cristal Union Societe Cooperative Agricole έχουν προ πολλού (1/4/2013) ανακοινωθεί και οι Επιλαχόντες Υποψήφιοι, οι οποίοι σύμφωνα με την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε υπό ειδική εκκαθάριση, δεν είναι άλλοι από τις εταιρείες Krajowa Spolka Cukrowa S.A (Σερβία) και Litex Commerce JSC (Βουλγαρία).

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.» ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις της Εταιρίας και του Ομίλου της για την περίοδο 01/07/2012 έως 31/03/2013. Σύμφωνα με τα εγκριθέντα οικονομικά στοιχεία, ο κύκλος των εργασιών της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. ήταν αυξημένος κατά 0,71% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Επίσης ο κύκλος εργασιών του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών εταιρειών της Σερβίας, επίσης παρουσίασε αύξηση κατά 5,55% έναντι της περσινής περιόδου. Το Μικτό Περιθώριο Κέρδους της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. ανήλθε σε 15,18%, έναντι 16,12% της περσινής περιόδου. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον Όμιλο ανήλθε σε 20,09%, έναντι 23,91% της περσινής περιόδου.


http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=80151

Δεν υπάρχουν σχόλια: