Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ανδρ. Νεφελούδης προς ΔΗΜΑΡ: Σήμερα είναι η τελευταία σας ευκαιρία, τη Δευτέρα θα είναι αργά

Του Ανδρ. Νεφελούδη
Όταν φεύγαμε από τη ΔΗΜΑΡ πολλοί άρχισαν να λένε ότι το κάναμε για λόγους ιδιοτελείς, εύκολη και βολική εξήγηση, άλλοι ότι ξαφνικά πάθαμε μετάλλαξη και εγκαταλείψαμε την πολιτική κουλτούρα της ανανέωσης, και άλλοι ότι επιλέξαμε τον εύκολο δρόμο της καταγγελίας.

 Εμείς όμως είχαμε από τότε γερή μνήμη και θυμόμασταν τον Σαμαρά, ως... ακραίο δεξιό, θιασώτη της παλιάς ΕΡΕ και το είπαμε, ξέραμε επίσης και τον εξ απορρήτων του τον Λαζαρίδη ως εξτρεμιστή της δεξιάς, με ύποπτες εξωτερικές συναναστροφές, μπορούσαμε να εκτιμήσουμε την ανάγκη του Σαμαρά να ονομαστεί πρωθυπουργός έτοιμος για όλα, πατώντας, αν ήταν ανάγκη στο πτώμα της Ελλάδας, αρκεί να επιστρέψει σε εμφυλιοπολεμικές πρακτικές και να κυριαρχήσει πάση θυσία. Θεωρήσαμε τουλάχιστον αφελή την εμπιστοσύνη σε ένα κείμενο αρχών προγραμματικού χαρακτήρα που θα γινόταν γρήγορα κουρελόχαρτο, ξέραμε ότι ο Σαμαράς θα πέταγε σαν στημένη λεμονόκουπα κάθε, καλοπροαίρετη, αφελή όμως φωνή συνεργασίας και έγκαιρα ...
είχαμε όχι. Και ξαναπαρακαλέσαμε για το όχι, για να σωθεί η τιμή της ιστορικότητας της ανανεωτικής αριστεράς που δεν μπορούσε να ταυτιστεί με εγκλήματα σε βάρος της ζωής των εργαζόμενων.

 Και να που μέσα σε μιά νύχτα η κυβέρνηση "μακριάς πνοής" γίνεται ένα θολό και ξεπερασμένο όνειρο όπως οι ξεθωριασμένες κόκκινες γραμμές.

 Και να που είτε η συντριβή, είτε η απόλυτη "ξεφτίλα" προβάλλουν εμπρός σας.

 Δεν μας ακούσατε, δεν θελήσατε να σκεφτείται με γνώμονα το αξιακό φορτίο, δεν σας γοήτευσε η ιδέα της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου; Και τώρα περιμένετε με αγωνία τι; Την σανίδα σωτηρίας του κοντοπρόθεσμου συμβιβασμού, προς τι όμως; Τώρα είναι ίσως η τελευταία ελπίδα σας, για το μεγάλο ΟΧΙ, για την ενότητα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για να μην φτάσουμε να ξαναζήσουμε τη Γυάρο και τον απόλυταρχισμό....δεν περιμένεις την Δευτέρα για να δείς αν θα συνεχίσεις την καταστροφή, τώρα είναι η ώρα της αρετής και της τόλμης...ίσως αύριο να είναι πολύ αργά και είναι κρίμα να φορτωθείτε και άλλες αμαρτίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: