Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Πρόστιμο 7.000 ευρώ την ημέρα στο Δήμο Νάουσας από την Ε.Ε. για την χωματερή

«Είδηση βόμβα» βγήκε από τα χείλη του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας κ. Τσουκαλά, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Δημαρχείο (προχθές).
Μιλώντας για το θέμα των σκουπιδιών γενικά ο κ. Τσουκαλάς αποκάλυψε στους τοπικούς συμβούλους και...
 στους δημοσιογράφους πως η Ευρωπαϊκή Ένωση απέστειλε μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, εισήγηση για πρόστιμο ύψους 7.000 ευρώ την ημέρα στο Δήμο Νάουσας, το οποίο έχει πάει ήδη στον πταισματοδίκη, για ένα απλό λόγο.Για την υφιστάμενη χωματερή που συνεχίζει να υφίσταται, ενώ ο Δήμος ήταν υποχρεωμένος εδώ και αρκετό καιρό να μεταφέρει τα απορρίμματα του (εφόσον η Ημαθία δεν διαθέτει ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ ή Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμάτων) σε ΧΥΤΑ όμορου Δήμου.Είναι χαρακτηριστικό πως την ίδια στιγμή που συνεδρίαζε η δημοτική κοινότητα, συνεδρίαζε και η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας του Δημάρχου κ. Καραμπατζού στην αίθουσα του Δημάρχου Νάουσας, καθώς για αυτή ακριβώς την εξέλιξη πραγματοποιείται αύριο το μεσημέρι έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στις 3 το μεσημέρι.


Η «Ν» είχε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου και με ρεπορτάζ αλλά και με editorial για το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή για την διαχείριση των απορριμάτων και την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Νάουσας. Η δικαιολογία πως ο δήμος δεν έχει λεφτά να μεταφέρει τα απορρίμματα τώρα απορρίπτεται καθώς τώρα αν ισχύσει το πρόστιμο ο δήμος πρέπει να βρει… 7.000 ευρώ την ημέρα! Και φυσικά όλα αυτά δεν θα συνέβαιναν αν η Ημαθία είχε έστω ένα Χώρο Υγειονομική Ταφής Απορριμάτων ή καλύτερα μια σύγχρονη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμάτων..

http://www.naousanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10247:-7000-&catid=36:2010-05-13-21-26-44&Itemid=11

Δεν υπάρχουν σχόλια: