Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- Αντιφασιστική παρέμβαση της ΚΕΕΡΦΑ στη Θεσσαλονίκη

τουΓ. Κερατίδη

Θα μπορούσαμε να ευλογήσουμε τα γένια μας αλλά θα είναι καλύτερα να ευλογήσουμε τα αντανακλαστικά μας...και αυτό αποδείχτηκε το Σάββατο 10 του Μάρτη στην περιοχή Χαριλάου! Τι αποδείχτηκε; Οτι παρ’ όλα τα γκάλοπ, ο κόσμος παραμένει αντιφασίστας και αντιρατσιστής!

Μετά το προηγούμενο Σάββατο όπου μια θλιβερή μειονότητα ''Χρυσαυγιτών'' εμφανίστηκε στην...
περιοχή Χαριλάου μοιράζοντας την βρωμοφυλλάδα τους και βολιδοσκοπούσε τους πολίτες για το πόσο μπορούν να ανοίξουν φασιστοπηρύνα ανατολικά, το λιγότερο σαν καθήκον ήταν να τους ξεμπροστιάσουμε και να δείξουμε στον κόσμο ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν χωράει πουθενά. Σύντροφοι και συντρόφισσες από τη Χαριλάου, την Τούμπα, οργανώσαμε παρέμβαση στην λαϊκή της Βούλγαρη. Μετά την πλατεία της Χαριλάου, μπήκαμε με πικετοφορία και την Εργατική Αλληλεγγύη ανά χείρας στη λαϊκή της Βούλγαρη μοιράζοντας προκηρύξεις για το αντιναζιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μάρτη. Εχοντας συντρόφισσα με τηλεβόα και συνθήματα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά, αναδεικνύοντας τις θέσεις μας, τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από θετικά.

Όλος ο κόσμος και κυριολεκτικά όλος ο κόσμος μας δέχτηκε με χαρά και χωρίς καμιά άρνηση και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις μας έλεγε ''να μην ξανάρθουν οι φασίστες εδώ ποτέ''. Τα αντανακλαστικά τα δικά μας μπορεί να είναι έτοιμα αλλά τα αντανακλαστικά του λαού μας δείξανε σήμερα οτι ο φασισμός δεν χωράει και δεν χωρούσε ποτέ σε καμιά περιοχή. Όπου εφανίστηκαν πάντα υπήρχε ανάλογος αριθμός αντιρατσιστών και αντιφασιστών συντρόφων έτοιμος να τους θυμήσει οτι... ούτε στην Χαριλάου ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.



• Στο Αντιναζιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μάρτη στις 3μμ στο Αγαλμα Βενιζέλου Καλούν: Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ΕΔΟΘ, Σύλλογος Εργαζομένων ΕΥΑΘ, Συλλογος Εργαζομένων Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΛΕΝΙΤ, Συλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, ΕΝΙΘ, Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, Φοιτητικοί Συλλογοι: Ψυχολογικο, Νομική, Ιστορικό- Αρχαιολογικό, Φιλοσοφικό -Παιδαγωγικό, Ένωση Μεταναστών Εργατών, ΚΕΕΡΦΑ. Θα ακολουθήσει συναυλία στις 5μμ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: