Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Εξέδρες για επισήμους ΤΕΛΟΣ στις παρελάσεις

Σε μια... πρωτοποριακή απόφαση προχώρησε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊζετίδης, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα πως καταργούνται οι εξέδρες των επισήμων σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου του, αρχής γενομένης από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Μετά την κοινοποίηση της απόφασής του στους υπηρεσιακούς φορείς του δήμου, ο δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Επί χρόνια μένουμε στον τύπο των...
παρελάσεων, χάνοντας την ουσία των ιστορικών γεγονότων. Η οφειλόμενη τιμή δεν είναι στα παρόντα πρόσωπα αλλά στα ιστορικά γεγονότα και τους πρωταγωνιστές τους. Η εξέδρα στις παρελάσεις είναι μια εθιμική συνήθεια που σηματοδοτεί μια απόσταση ανάμεσα στους θεσμούς και την κοινωνία. Η θέση των "επισήμων" είναι ανάμεσα στον κόσμο από τον οποίο προέρχονται. Για να έχουν την ίδια εικόνα και να μοιράζονται τα ίδια αισθήματα. Είναι ένας πολύ χρήσιμος και αναγκαίος συμβολισμός. Εμείς καταργούμε οριστικά τις εξέδρες των επισήμων στις παρελάσεις και παίρνουμε τη θέση μας δίπλα στους πολίτες.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο Δήμαρχος, τι θα πεί επίσημοι? Να τιμήσουμε τους ήρωες ΝΑΙ με χίλια αλλά να ανεβαίνουν στη εξέδρα έμμισθοι εκπρόσωποι και πολλές φορές και άσχετοι εντελώς και να υποχρεώνεται ο μαθητής να στρέψη το κεφάλι του δεξιά να αποδώσει φόρο τιμής σε ποιους? Όπως εκείνο το γελοίο που οι δήθεν άρχοντες πηγαίνουν στην εκκλησία μόνο στις Δοξολογίες και αυτό κοντά στο τέλος, όχι γιατί πιστεύουν αλλά για να σφίξουν τα χέρια των εκκλησιαζομένων δείχνοντας ότι και αυτοί είναι καλοί χριστιανοί , η υποκρισία στο μεγαλείο!!! Αυτοί που πολέμησαν τους Γερμανούς και τους Τούρκους δεν ήτανε επίσημοι ήτανε απλός λαός που δεν άντεχε τον κατακτητή, που να ήξερε όμως ότι η Πατρίδα μετά από πολλά χρόνια θα ήτανε και πάλι κάτω από την μπότα του κατακτητή τον οποίο μάλιστα τον προσκαλέσαμε να μας εξαθλιώσει. Επομένως ας μιμηθούν τον συγκεκριμένο Δήμαρχο και ας αφήσουν κατά μέρος τις παράτες και τις δεξιώσεις , ο λαός υποφέρει το καταλάβατε κύριοι επίσημοι??

Ανώνυμος είπε...

Εδω αυτο δεν μπορει να γινει. Ειναι δυνατον ο στρατηγος να μην ειναι στην εξεδρα , αλλα διπλα στον απλο λαο? ΑΠΟ ΚΑΙ ΚΛΕΙΕΤΑΙ ΛΕΜΕ!!!! χααχαχα