Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ- Κρατική και με εργατικό έλεγχο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, που ετοιμάζει η κυβέρνηση μαύρου μετώπου του τραπεζίτη Παπαδήμου με τις προτροπές του ΔΝΤ και της ΕΕ. Η ιδιωτικοποίηση του νερού και η μετατροπή του σε εμπόρευμα, όπως δείχνει και η διεθνής εμπειρία, θα σημάνει ελλιπή συντήρηση των δικτύων, απολύσεις...
προσωπικού, υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων και χειρότερες υπηρεσίες.
Τα νέα βάρβαρα μέτρα – στα οποία εντάσσεται και το άμεσο ξεπούλημα της ΕΥΑΘ – είναι η πιο ανοιχτή ομολογία χρεοκοπίας της κυβερνητικής προπαγάνδας. Οι θυσίες μας όχι μόνο δεν έφεραν την έξοδο από την κρίση, αλλά άνοιξαν την όρεξη στους τραπεζίτες, τους κερδοσκόπους και την εργοδοσία να ζητούν τη συνέχιση της καταστροφής του κοινωνικού κράτους με τις ιδιωτικοποιήσεις σε βασικά κοινωνικά αγαθά.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε η ΕΥΑΘ να γίνει θυσία στο βωμό του κέρδους και της εξυπηρέτησης ενός χρέους που γεμίζει τα θησαυροφυλάκια ξένων και ντόπιων τραπεζιτών. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία έχουμε κάθε λόγο να συντονιστούμε σε ένα νικηφόρο κοινό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής της πολιτικής τους. Από τις πλατείες της Ευρώπης και των ΗΠΑ μέχρι τους εργατικούς χώρους παντού στέλνουμε το μήνυμα ότι απαιτούμε να πληρώσουν την κρίση αυτή που τη δημιούργησαν, οι καπιταλιστές.
Η ιδιωτικοποίηση του νερού στη Βολιβία αποτράπηκε το 2000 μετά από τη μαζική εξέγερση των εργαζομένων με απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και εδώ!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην ΕΥΑΘ και παλεύει ώστε να είναι 100% δημόσια και να λειτουργεί με εργατικό έλεγχο και κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και όχι το κέρδος, καθώς και για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, με κατάργηση των εργολαβιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: