Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Η Χίος στο πλευρό των ναυτεργατών- παγχιακή κινητοποίηση την Πέμπτη,

Με συμβολικές καταλήψεις στους καταπέλτες των πλοίων «ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ» και «ΨΑΡΑ GLORY» που εκτελούν τα δρομολόγια για Οινούσσες και Ψαρά αντίστοιχα, οι συνταξιούχοι ναυτικοί της Χίου πήραν μέρος στην 48ώρη απεργιακή κινητοποίηση των ναυτικών που από τη Δευτέρα κρατά δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα από την...
Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικών. Πάντως χθες τα δύο πλοία εκτέλεσαν τα δρομολόγια σε Ψαρά και Οινούσσες, αφού το πλήρωμα επισήμανε κυρίως την ιδιαιτερότητα που έχουν αυτά τα νησιά και την ανάγκη να μην μείνουν χωρίς πλοίο και τροφοδοσία οι τοπικές κοινωνίες.

Εν τω μεταξύ μετά τις επαφές με φορείς που είχαν τα μέλη της πρωτοβουλίας ναυτικών Συκιάδας- Λαγκάδας, αναμένεται την Πέμπτη να πραγματοποιηθεί γενική απεργία στο νησί, ως συμπαράσταση στον αγώνα των ναυτικών.

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Χίου, υιοθετήθηκε το σχετικό ψήφισμα και η πρωτοβουλία ναυτικών βρίσκεται σε συνεργασία με Επιμελητήριο και Εμπορικό Σύλλογο ώστε να πραγματοποιηθεί παγχιακή κινητοποίηση. Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί ότι η Πέμπτη, 22 Μαρτίου, θα είναι μέρα παγχιακής κινητοποίησης, όπως μας δήλωσε ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης.

Στα αιτήματα είναι η μη ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ, η διατήρηση του καμποτάζ και η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2012.

Μάλιστα για το θέμα του Οίκου Ναύτου, η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε επικοινωνία με το Συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο έτσι ώστε να γίνει προσφυγή κατά της απόφασης της κεντρικής διοίκησης.



ΦΩΤΟ: tvpatrida
πηγή: http://www.chiosnews.com/cn2032012701350.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: