Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΚΕΕΡΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση την Πέμπτη- Απολογισμός κινητοποίησης

17/3: ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Η ΤΟΥΛΟΥΖΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ


Σχεδόν 500 αντιφασίστες-στριες, συνδικαλιστές, μετανάστες, φοιτητές και μαθητές, έδωσαν το παρόν στο αντιναζιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, ενώνοντας τη φωνή τους με τις διαδηλώσεις που έγιναν και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενάντια στη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και το σύστημα, που τους προωθεί και τους καλύπτει. Στην Αθήνα, τρείς χιλιάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες αψήφησαν τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του Χρυσοχοίδη και του Καμίνη και συμμετείχαν στο...

αντιναζιστικό συλλαλητήριο και τη συναυλία στον Άγιο  Παντελεήμονα. Η συναυλία και τα θεατρικά δρώμενα πραγματοποιήθηκαν επί της Αχαρνών, μπροστά από τα φράγμα που έστησαν τα ΜΑΤ του Χρυσοχοίδη «για να διασφαλίσουν τη Δημόσια τάξη και ασφάλεια». Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Γιάννενα, Πάτρα, Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.


Στη Θεσσαλονίκη, η διαδήλωση ξεκίνησε από το Άγ. Βενιζέλου και έφτασε στη γειτονιά του σιδηροδρομικού σταθμού, μια περιοχή που οι Χρυσαυγίτες προσπαθούν να μετατρέψουν σε γκέτο, στο πρότυπο του Αγ. Παντελεήμονα. Παράλληλα με τη δυναμική διαδήλωση, νεολαίοι γέμισαν τους τοίχους με αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά συνθήματα, σβήνοντας τα βρώμικα σύμβολα των φασιστών. Χρυσαυγίτες και αστυνομία ήταν άφαντοι, ενώ δεν έλειπαν και εκδηλώσεις επιδοκιμασίας και ενθάρρυνσης από τον κόσμο που παρακολουθούσε την διαδήλωση.


Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι παρά τη λυπηρή όσο και επικίνδυνη απουσία πολλών οργανώσεων της Αριστεράς, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υποτιμούν ή αποφεύγουν να ανοίξουν το θέμα της αντιφασιστικής πάλης, στη διαδήλωση συμμετείχαν και καλούσαν μια σειρά από σωματεία, όπως ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, ΕΝΙΘ, Ε’ ΕΛΜΕ, ΕΤΕ-ΔΕΗ οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Τράστικ-ΕΛΛΕΝΙΤ, στην ΕΥΑΘ και στο Κρατικό Θέατρο καθώς και επτά φοιτητικοί σύλλογοι. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απεύθυναν  ο πρόεδρος του σωματείου της ΕΥΑΘ Κώστας Μαριόγλου, ο Σταύρος Κωνσταντόπουλος από το Σύλλογο Φοιτητών του Φ.Π., ο Waly Ndour από την Ένωση Μεταναστών Εργατών, ο Γάνι Πελ από την Ανοιχτή Συνέλευση Μεταναστών, καθώς και εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΕΡΦΑ. Μετά το τέλος της διαδήλωσης ακολούθησε συναυλία στο χώρο της πλατείας. Όλα τα συγκροτήματα ήταν εκεί και τραγούδησαν μέχρι αργά το βράδυ, ενώ αρκετός ακόμη κόσμος πέρασε για να παρακολουθήσει, να ενημερωθεί και να μας ενισχύσει!


Αμετανόητη η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, φαίνεται να ζήλεψε και τα νέα ρατσιστικά εγκλήματα του Σαρκοζί. Χρυσοχοΐδης, Σαμαράς, Καμίνης και αστυνομία (με τη βέβαιη ανάμειξη τραμπούκων του ΛΑΟΣ και των νεοναζί) ετοιμάζουν νέα πογκρόμ "τάξης και ασφάλειας" στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ανακοίνωσαν και πάλι τους σχεδιασμούς τους για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, με πρώτο στην περιοχή της Κοζάνης. Είμαστε αποφασισμένοι να μην τους αφήσουμε ούτε να μας αποπροσανατολίσουν και να μας διαιρέσουν ούτε να χτυπήσουν τα αδέρφια μας τους μετανάστες.


Ο επόμενος μεγάλος σταθμός είναι η 25η Μαρτίου, όπου η ΚΕΕΡΦΑ καλεί πανελλαδικά σε μαζική συμμετοχή και μετατροπή τους σε διαδηλώσεις οργής ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ, που για χάρη των Τραπεζιτών κόβει μισθούς, συντάξεις και διαλύει την παιδεία και την Υγεία. Σε αυτές, το λόγο θα έχει το εργατικό κίνημα και η νεολαία βάζοντας στο περιθώριο τυχόν προκλήσεις των φασιστών και της Αστυνομίας. Στη Θεσσαλονίκη το κάλεσμα είναι για τις 10 π.μ. στη νέα παραλία, στο ύψος της εκκλησίας της Ανάληψης.


Μια μέρα πριν, 24 Μαρτίου από τις 11 το πρωί και μέχρι το βράδυ θα βρεθούμε μαζικά στο πλευρό των μεταναστών και μικροπωλητών στην περιοχή της Ροτόντα, στις εκδηλώσεις και τα δρώμενα αλληλεγγύης ενάντια στις επιθέσεις αστυνομίας και νεοναζί.


Καλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις γειτονιάς και τις λαϊκές συνελεύσεις, τις δημοτικές κινήσεις να καταδικάσουν τα βρόμικα παιχνίδια της συγκυβέρνησης  ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και να μπουν σε κοινή δράση κατά της φτώχειας, του ρατσισμού και των φασιστικών συμμοριών


Για τη συζήτηση και οργάνωση των επόμενων βημάτων μας


η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης καλεί ανοιχτή συνέλευση στη Νομική Σχολή


την Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 5 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: