Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, η ΔΗΜ.ΑΡ. "ξεπλένει" άλλους πέντε μνημονιακούς Πασόκους- Και εις ανώτερα

Η κολυμβήθρα του Σιλωάμ και η ΔΗΜ.ΑΡ.
Γράφαμε στις 3 Μαρτίου, πριν από δεκαπέντε περίπου μέρες δηλαδή, ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. θα υποδεχτεί τους διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ και θα γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ασχέτως αν ο πρόεδρος Κουβέλης ισχυρίζεται ότι κάτι τέτοιο δε θα γίνει. Άσχετα αν διάφορα στελέχη λένε και ξαναλένε ότι κανείς εξ αυτών δε θα είναι στα ψηφοδέλτιά της. Άσχετα αν τώρα πήγαν δυο βήματα πίσω και λένε ότι τη σχετική απόφαση θα την πάρουν στη συνεδρίαση της Κ.Ε. το Σαββατοκύριακο.
Σημασία έχει ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς και χωρίς "πολιτισμένο αριστερό" τακτ σε γεννόσημο ΠΑΣΟΚ και αναρωτιέμαι αν αυτό επιθυμούσαν οι φίλοι του...
κόμματος που στρατεύτηκαν στο εγχείρημα αυτό όταν ομαδόν έφυγαν από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ για τη σημερινή συνάντηση των πέντε βουλευτών με τον Φ. Κουβέλη στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ.:

«Παρουσιάστηκαν αυτοβούλως» την Παρασκευή στον Φώτη Κουβέλη οι κ.κ. Ηλ. Θεοδωρίδης, Ιω. Αμοιρίδης, Ιω. Μιχελογιαννάκης, Γ. Παπαμανώλης και Τσετίν Μουχαμέρ Μάντατζη, πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαγράφηκαν μετά το «όχι» στο νέο Μνημόνιο και το PSI.

Οι παραπάνω (μαζί με τον Θ.Παραστατίδη που δεν συμμετείχε) είχαν εκδόσει κοινή διακήρυξη τον Φεβρουάριο και με νέα τους κοινή πρωτοβουλία πήγαν στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς το πρωί της Παρασκευής.

Πηγές από την ΔΗΜΑΡ είπαν ότι το κλίμα που επικράτησε στη συζήτηση με τον Φώτη Κουβέλη ήταν «θετικό» και το κόμμα δεσμεύτηκε να απαντήσει στην πρόταση συνεργασίας αφού το θέμα συζητηθεί στη βάση και τα κομματικά όργανα.

Σχετική ανακοίνωση πάντως προδιαθέτει θετικά, καθώς όπως αναφέρει υπήρξε ταύτιση απόψεων σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα. Μάλιστα, επεκτάθηκε και σε πιο εξειδικευμένα θέματα, καθώς «αναζητήθηκαν κοινές προγραμματικές θέσεις στο πλαίσιο της συγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

1 σχόλιο:

ΜΕΛΙΝΑ είπε...

AN ΠΗΓAINAN ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΕΙΣΤΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ?
ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΑΡΔΑΝΑΠΑΛΟΥΣ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΡΓΑ Η ΓΡΥΓΟΡΑ.