Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Έλλειψη στεφανιών στην επέτειο της 25ης Μαρτίου εξ αιτίας του Καλλικράτη και της ...Επιτρόπου

Διαμαρτύρεται ο πρόεδρος της Κοινότητας Πρασινάδας του δήμου Αλεξάνδρειας Βασίλης Γκούντας για το γεγονός ότι φέτος κόπηκε η δαπάνη για την αγορά στεφανιών που πάντα κατέθεταν οι τοπικές αρχές στο μνημείο των ηρώων του κάθε χωριού εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και της άρνησης της Επιτρόπου να εγκρίνει τη σχετική δαπάνη.
Είναι φανερό ότι η νέα κατάσταση της χώρας και το γεγονός ότι οι κατά τόπους Ελεγκτές του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουν καταστεί υπερ-διοικητές των ΟΤΑ, έχουν προκαλέσει μύρια όσα προβλήματα στη λειτουργία των δήμων σε μια σειρά ζητήματα με...
 αποτέλεσμα να μπλοκάρονται ζωτικής σημασίας δράσεις εξ αιτίας των νόμων και των κανονισμών που έχει ψηφίσει η Βουλή.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Πρασινάδας Βασίλης Γκούντας είπε ότι οι πρόεδροι των κοινοτήτων της Ενότητας Πλατέος συναποφάσισαν να πληρώσουν από την τσέπη τους τη σχετική δαπάνη και ως ένδειξη διαμαρτυρίας να αναγράφεται στην κορδέλα μόνο η επωνυμία της Κοινότητας και όχι ο Δήμος Αλεξάνδρειας.

Βέβαια, αυτή η αντίδραση ενέχει το σπέρμα της διάσπασης του καλλικρατικού δήμου Αλεξάνδρειας που αντί να γίνονται ενέργειες και πολιτικές να ενοποιηθούν τα χωριά σε μια αυτοδιοικητική οντότητα αναπτύσσονται φυγόκεντρες δυνάμεις.

Με αυτό, το κατά την άποψή μου ήσσονος σημασίας ζήτημα, επανέρχεται το θέμα της φιλοσοφίας του Νόμου Καλλικράτης που καταργεί τα χωριά, τις μικρές αυτοδιοικητικές μονάδες, τα κύτταρα των τοπικών κοινωνιών. Είναι φανερό ότι ο νόμος πάσχει από πολλές πλευρές και στην πορεία θα αναθεωρηθεί εκ των πραγμάτων.

Ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Νίκος Γκαβαρδίνας σε δήλωσή του είπε ότι η Επίτροπος αρνείται να δικαιολογήσει τη δαπάνη και εγκρίνει μόνο τέσσερα στεφάνια για ολόκληρο το Δήμο Αλεξάνδρειας και δεν ενέκρινε τη δαπάνη για τα στεφάνια της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2011.
"Δυστυχώς δε μπορούμε να παρανομήσουμε με κανέναν τρόπο. Δηλαδή να βαφτίσουμε τα στεφάνια κάτι άλλο και να δώσουμε το μήνυμα προς την αγορά ότι ο Δήμος Αλεξάνδρειας παρανομεί. Είναι σαφές ότι και αυτές οι μικρές παρανομίες θα τις βρούμε μπροστά μας. Ο νόμος είναι νόμος, διαμαρτύρομαι για τη κατάργηση των στεφανιών αλλά δε μπορούμε να κάνουμε αλλιώς."

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΑΝ ΛΥΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Στρατηγε βαλε το χερακι σου στην τσεπη βρε συ. Τοσα παιρνετε!! Καντε στην τελικη εσεις οι αντιδημαρχοι 10 στεφανια ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ. Και μην το κανετε θεμα. Αλλα μαθατε ολοι σας μονο να κοιτατε την τσεπη σας και τιποτε παραπερα. Και φυσικα να ισχυει ο νομος οταν σας συμφερει και μονο. Εγω αυτο καταλαβαινω απο αυτα που εγιναν για τα στεφανια.
Ολοι ιδιοι ειστε. Τι στην βουλη, τι στον δημο?
Να σας διωξουμε να ησυχασουμε.

Οσο για τις κοινοτητες που θα γραφει στο στεφανι το ονομα της κοινοτητας μπραβο τους. Και καλα κανουν. Και στην τελικη θα βαλουν απο 10 ευρω 5 ατομα θα παρουν 1 στεφανι. Εσεις τον δημο τι κανετε?
Τα καβουρια φοβαστε?