Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΔΑΠ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ : ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ


ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ΣΤΕΦ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2011 by fon1972

της Άλμα
Συνήθως εμείς οι μεγαλύτεροι σε ηλικία τις περισσότερες φορές ζηλεύουμε τους νεότερους για τα νιάτα τους.Τα τελευταία χρόνια όμως στις φοιτητικές εκλογές νιώθω τυχερός που....
έζησα σε άλλες εποχές,όταν υπήρχε ακόμα φοιτητικό κίνημα.Φέτος ένιωσα και ντροπή βλέποντας τους "πανηγυρισμούς" της ΔΑΠ στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ.Μια θριαμβολογία χουλιγκανικού τύπου.Μάλιστα η ποδοσφαιροποίηση όλων φανερώνονταν ακόμη και από τις μπλούζες των φοιτητών-οπαδών (μπλε οι Δαπίτες, πράσινες οι Πασπίτες).
Το φοιτητικό κίνημα έχει πεθάνει εδώ και χρόνια. Ας βγούνε τουλάχιστον τα κόμματα να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές,που καθιστούν την νεολαία από ελπίδα για το μέλλον,μοχλό αναπαραγωγής του κατεστημένου και το πανεπιστήμιο από χώρο ζύμωσης και προώθησης ιδεών,αντιλήψεων και αγώνων,σε χώρο εκτόνωσης ενστίκτων.Ο θυμός όταν περιορίζεται μόνο στην εκτόνωση τότε είναι αναμενόμενο να έχει,εκτός από βίαιες εκφράσεις και τέτοιες μορφές συγκαλυμένης επιθετικότητας.Πλέον όμως αυτό που έχουμε ανάγκη είναι η δράση κι όχι η εκτόνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: