Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Φ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ.ΘΑ ΚΙΝΗΘΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

Απόλυτος και κατηγορηματικός ήταν ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας σήμερα το πρωί στην τηλεφωνική του παρέμβαση στην ραδιοφωνική εκπομπή στο Ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 fm σχετικά με τα όσα διαλαμβάνονται στο πρωτοσέλιδο θέμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΤΑ ΛΕΜΕ». Το θέμα είναι ότι η εφημερίδα αναφέρει πως ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας «κατηγορείται για σωρεία αδικημάτων» και ο Φ. Δημητριάδης με εμφανή αγανάκτηση τόνισε ότι .....
θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ώστε να προστατεύσει την προσωπική του αξιοπρέπεια αλλά και το θεσμό του δημάρχου λέγοντας παράλληλα ότι όλα όσα αναφέρονται είναι ανυπόστατα.
Πιο συγκεκριμένα ο Φ. Δημητριάδης είπε μεταξύ άλλων: «Και η δημοσιογραφία έχει κάποια όρια. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Βέβαια, άλλοι κρύβονται από πίσω. Θέλουν να συσκοτίσουν την εικόνα γιατί υπάρχουν κάποια θέματα που αφορούν στην τέως διοίκηση του δήμου, στην παράταξη της μειοψηφίας που είναι παράνομα ή παράτυπα. Εγώ θα στραφώ δικαστικά κατά της εφημερίδας που έχει ξεπεράσει τα όρια και θα προασπίσω την προσωπική μου αξιοπρέπεια και το θεσμό του δημάρχου.
Ο δήμαρχος υλοποίησε τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων και ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω διαφορετικά θα ήμουν υπόλογος για παράβαση καθήκοντος. Οι αποφάσεις αυτές έχουν σταλεί στον ελεγκτή δημόσιας διοίκησης και έχουν εγκριθεί τόσο από την Περιφερειακή διοίκηση στη Βέροια όσο και από την γενική διεύθυνση της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας. Αν ήταν παράνομες δεν θα τις ενέκριναν.
Το πρόβλημα όμως δεν εκεί. Θέλουν να χτυπήσουν το δήμαρχο για να κρύψουν τις δικές τους υποθέσεις που σύντομα θα έλθουν στο φως. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και το λέω αυτό κατηγορηματικά. Το έγγραφο του ελεγκτή κοινοποιήθηκε στον εισαγγελέα εφετών γιατί έτσι ορίζει ο νόμος, οι ανεξάρτητες αρχές αυτό οφείλουν να κάνουν και ο εισαγγελέας θα διαπιστώσει αν υπάρχουν θέματα για διερεύνηση.
Οι κύριοι αυτοί που συντηρούν το θέμα του υδατόπυργου θέλουν να αποκρύψουν δικά τους θέματα για παράδειγμα η μη απόδοση ΦΠΑ, ένα θέμα με ποσό 120 χιλιάδες ευρώ που ζητάει κάποιος από τη Θεσσαλονίκη για έργα που έκανε στο Στάδιο Αλεξάνδρειας αλλά δεν έχει χαρτιά, άλλο είναι κάτι ασφαλτοστρώσεις στο Νησί που ενώ φαίνεται ότι έγιναν σε δρόμους έγιναν στην πραγματικότητα σε ιδιωτικό χώρο και μάλιστα προεκλογικά. Αυτά θέλουν να συσκοτίσουν.
Γι αυτό γύριζαν με την εφημερίδα αυτή στα χωριά και τη μοίραζαν χέρι χέρι για να δείξουν ότι ο δήμαρχος έχει πρόβλημα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Η κατάστασή τους είναι τραγελαφική.
Όσον αφορά στο θέμα της Μελίκης και του εργαζόμενου στην εκεί ΔΕΥΑ που είναι γαμπρός του συμβούλου Ισαάκ Χαλκίδη το πληροφορήθηκα το θέμα τελευταία αλλά περισσότερα θα σας πει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κ. Βενιόπουλος».

Είναι προφανές ότι ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας βγαίνει στην αντεπίθεση τονίζοντας ότι η υπόθεση αυτή του υδατόπυργου χρησιμοποιείται από τους αντιπάλους του γιατί θέλουν να θολώσουν το τοπίο και να «κρύψουν» υποθέσεις που τους απασχολούν ή θα τους απασχολήσουν σύντομα. Είναι προφανές ότι αναφέρεται στην μειοψηφία του Μπ. Γκιόνογλου και πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στις υποθέσεις που έχουν να κάνουν τόσο με την ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας όσο και με το στενό δήμο. Θεωρώ ότι η συζήτηση που θα προκληθεί το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίαση του συμβουλίου θα είναι αποκαλυπτική για όλα τα θέματα αυτά καθώς είναι προφανές ότι θα τεθούν από συμβούλους με ερωτήσεις.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

gia thn tampakeria den eipe tipote. dhladh ola egina nomotypa? h efhmerida den egrapse tipote parapano apo ayta poy oi elektes dhmosies dioikhshs toy katalogizoyn. to 8ema etsi ki allios einai ston eisaggelea o opoios 8a krinei. pantos oi parabaseis sto sygkekrimeno ergo einai poly sobares. eidomen

Ανώνυμος είπε...

Σε κατάσταση πανικού βρίσκετε ο κ Δήμαρχος. Την μία φορά δηλώνει πως δεν υπάρχει πόρισμα αλλά ερωτηματολόγιο, και όταν δημοσιεύεται το πόρισμα λέει το ήξερα από τις 9 Μαΐου!! Επειδή παρακολουθώ συχνά τις αναρτήσεις σας είχα επισημάνει αρκετές φορές στον κ Δήμαρχο την ανάγκη να πέσει άπλετο φώς στα οικονομικά στοιχεία που θα παραλάμβανε από όλους τους Δήμους, αντί αυτού αντιλαμβάνομαι τόπους συμψηφισμού. Άκουσα από τον κ Δήμαρχο κάποια στοιχεία που αφορούσαν κακοδιαχείριση από την προηγούμενη Διοίκηση, γιατί δεν θα έπρεπε να τα γνωρίζει ο κάθε δημότης από την απογραφή? Γιατί μετά το δημοσίευμα του πορίσματος? Είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος σας διαβεβαιώνω για αυτό, αν το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα, ας δόση ο κ Δήμαρχος το πραγματικό πόρισμα στην δημοσιότητα, διότι αν διαβάζω καλά ελληνικά, το δημοσίευμα τις εφημερίδος, αφορούσε μέρος του πορίσματος, και όχι ολόκληρο το πόρισμα. Επομένως εάν το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ας στραφεί ο κ Δήμαρχος στην Δικαιοσύνη. Με κραυγές , με αόριστες απειλές δεν λύνονται τα θέματα, ξεκάθαρες θέσεις και όλα στο φώς!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν αντιλαμβάνομαι τον θυμό του κ Δημάρχου για την δημοσιοποίηση μέσω του τύπου τις έκθεσης ελέγχου, και όχι πορίσματος ,όπως αναφέρεται, των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Κατά καιρούς έχουν διεξαχθεί, και δημοσιευτεί τόσο στον έντυπο, αλλά και στον ηλεκτρονικό τύπο διάφορα πορίσματα κοινοβουλευτικών ανδρών, Δημάρχων, Διευθυντών διαφόρων Υπηρεσιών, τα οποία ανάλογα με το αποτέλεσμα και το βαθμό ευθύνης ενός εκάστου, η ακολουθούν την Δικαιοσύνη, η τίθενται στο αρχείο. Το τεκμήριο τις αθωότητας, είναι υπαρκτό για όλους τους υπό κατηγορία. Θεωρώ ατόπημα του κ Δημάρχου την απόκρυψη τις εκθέσεως ελέγχου, ας μην ξεχνούμε πως αφορά ένα Δήμο, και όχι προσωπικά ένα άτομο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα έπρεπε να είχε γίνει γνωστό σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο μόλις το παρέλαβε, η απόκρυψη του δημιουργεί εντάσεις και ερωτηματικά, κανείς δεν είναι υπεράνω των Νόμων,

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ! ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ! ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ!ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ! ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ , ΝΥΣΤΑΖΕΙΣ ΤΗ ΜΕΡΑ! ΑΙΝΤΕ ΓΚΑΒΑΡΔΙΝΑ... ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΔΗΜΑΡΧΟ!!! ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα είναι πολύ απλό. Ο μεν Δήμαρχος ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει πρόβλημα, και όλα γίνανε νόμιμα. Η δε Έκθεση του Ελεγκτού Δημόσιας Διοίκησης του καταλογίζει σωρεία παραβάσεων, και μάλιστα τεκμηριωμένες χωριστά την κάθε μία όχι μόνο στο Δήμαρχο αλλά και στους εμπλεκομένους μηχανικούς τις ΤΥΔΚ. Την λύση τώρα θα δόση ο αρμόδιος Εισαγγελεύς για τυχόν ποινικές ευθύνες, και ο Γενικός Γραμματέας τις Περιφέρειας για τις Πειθαρχικές ευθύνες του Δημάρχου. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονιρού.

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ" ... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ?ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ... Κ ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΦΤΥΝΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ....ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ...ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ...
Α.Α (ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ)

Ανώνυμος είπε...

SOSTOS O 4:25 .XARI T AKOYS ?

Xronika είπε...

Κατ΄ αρχάς, όποιος είναι αγανακτισμένος αναγνώστης στέλνει την έγγραφη αγανάκτησή του να δημοσιευτεί. Τίποτα δε λογοκρίνεται.
Επί της ουσίας: Η έκθεση ελέγχου δόθηκε σε συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης για απολύτως συγκεκριμένους λόγους που όλοι μπορούμε να καταλάβουμε, να αντιληφθούμε.
Έγώ, ως και σήμερα δεν είχα την έκθεση ελέγχου. Την πήρα πριν από λίγο και αφού τη διαβάσω με προσοχή τότε θα προβώ σε ανάρτηση.
Παιχνιδάκια δε σηκώνει να παίζει κανείς.
Χ. Μόχλας

Ανώνυμος είπε...

perimeoume .....!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το βαθύ σκούρο κράτος του πασοκ βλέπω ξανακτυπά. Μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές προβλέπω πολλούς πολιτικάντηδες να αλλάζουν επάγγελμα. Αλοίμονο στους ανεπάγγελτους εκτός και αν προνόησε γι'αυτούς το μνημόνιο!!!!! Φίλε Σάκη γι'αυτό το ενδεχόμενο τι σε συμβούλεψε ο μέντορας Στέφανος.