Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΕΡΦΑ ΚΑΙ Ε.Μ.Θ

Προχθές το απόγευμα, με κάλεσμα της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και της Ένωσης Μεταναστών Θεσ/νικης, οργανώθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Λ. Πύργο για να καταγγείλουμε την παρουσία και δράση της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, που προσπαθεί να απλώσει τη..."δράση" της στη πόλη μας: "τραμπούκικες επιθέσεις όπως αυτές, που έγιναν την προηγούμενη βδομάδα στο μνημείο του Ολοκαυτώματος και σε πλατεία στη Σταυρούπολη, συνέχεια των επιθέσεων σε μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα το θάνατο ενός και το τραυματισμό δεκάδων" όπως ανέφερε το κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ.
Η ΕΛΑΣ με εντολές της κυβέρνησης από νωρίς είχε αποκλείσει το χώρο για τους αντιφασίστες και τον παρέδωσε κατά τις 4 μμ σε ελάχιστους φασίστες, για να στήσουν μικροφωνική και τις ναζιστικές σημαίες τους. Η αντιφασιστική συγκέντρωση μαζικοποιήθηκε κατά τις 5 και απέτρεψε αργότερα δύο προσπάθειες των φασιστών να βγουν στο δρόμο.

Η στάση της αστυνομίας ήταν βάρβαρη απέναντι στους αντιφασίστες, αφού δύο φορές επιτέθηκε με δακρυγόνα και κρότου -λάμψης, χτυπώντας κόσμο και φτάνοντας μέσα στις σκηνές των αγανακτισμένων. Παρά τις επιθέσεις, για περισσότερες από τέσσερις ώρες αποκλείσαμε τη Λ. Νίκης, εκατοντάδες αντιφασίστες (ΚΕΕΡΦΑ, μέλη ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΑΑΚ, αναρχικοί). Με τα πανό μας, με προκυρήξεις κι αντιφασιστικά συνθήματα καταγγείλαμε στο κόσμο που κυκλοφορούσε την προστασία της αστυνομίας σε μερικές δεκάδες φασίστες.
Κατά τις 9 το βράδυ, με συντονισμένη ενέργεια εκατοντάδων μπάτσων, βγήκε ο ναζιστικός συρφετός στο δρόμο και με τη "συνοδεία" τους, μπόρεσαν να φτάσουν στα γραφεία τους, από το παράλληλο δρόμο (Τσιμισκή). Η προσπάθεια που έγινε δύο φορές για να κινηθούμε προς εκεί δέχτηκε ακόμα μεγαλύτερη επίθεση από την αστυνομία.
Είναι εξοργιστική η απόφαση της κυβέρνησης να κάνει πλάτες στους φασίστες. Η ανάγκη για συμμαχίες, για να περάσει το μεσο- πρόθεσμο δε πρόκειται να τους βγει σε καλό.

Θα μας βρίσκουν μπροστά τους παντού: κι όπου προσπαθούν να "βγάλουν" τους φασίστες στο δρόμο - και την Τρίτη - Τετάρτη στις πορείες της 48ωρης Γενικής Απεργίας - και όσο χρειαστεί: ντόπιους και μετανάστες εργάτες, ενωμένους:  Η εργατιά παλεύει και θα νικήσει, φασίστες και μνημόνια θα τα τσακίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: