Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ 'Freedom Flotilla II-Stay Human"

Αλληλέγγυοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων -κυρίως από ξένα ΜΜΕ- βρέθηκαν στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ προχθές το πρωί για να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν μέλη του 'Freedom Flotilla II-Stay Human"....
που ετοιμάζεται να αποπλεύσει σε λίγες ημέρες για το λιμάνι της Γάζας.

Μέλη της αποστολής μίλησαν για την ανθρωπιστική αλλά και την πολιτική σημασία της αποστολής, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τον στολίσκο, την προπαγάνδα των ΜΜΕ αλλά και την αγάπη του κόσμου που έχει πλαισιώσει αυτό το εγχείρημα - σύμβολο αγώνα και αλληλεγγύης.

Στη συνέντευξη, ανάμεσα σε καταιγισμό χειροκροτημάτων, εκτός από τις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων διαβάστηκε και μήνυμα υποστήριξης του Νίκου Παππά, κυβερνήτη του αντιτορπιλικού "Βέλος", του κινήματος του Πολεμικού Ναυτικού που εναντιώθηκε στη Χούντα.

Παρόντες, από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ήταν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πράσινων ενώ παραβρέθησαν και εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Μετά τη συνέντευξη ξένοι αλληλέγγυοι που θα ταξιδέψουν προς τη Γάζα, άνοιξαν πανό υπέρ των Παλαιστινίων επί της οδού Ακαδημίας και φώναξαν συνθήματα, μεταφέροντας την αγωνιστική διάθεση και στους δρόμους της Αθήνας.

shiptogaza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: