Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ: ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΥΛΟΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ

Είναι φανερό ότι φέρει όνομα βαρύ και ίσως είναι ο βασικός λόγος που χιλιάδες πολιτών στη χώρα συγκεντρώνονται για να τον δουν από κοντά, να τον ακούσουν, να νιώσουν λίγη από την αύρα του.
Είναι φανερό ότι δεν προστρέχουν...οι χιλιάδες των πολιτών στις συγκεντρώσεις της ΣΠΙΘΑ γιατί έχουν ιδεολογική ή πολιτική ταύτιση με όσα λέει γιατί πολύ απλά το πολιτικό πλαίσιο που εκφωνείται είναι ένας πατριωτικός, εθνικιστικός με αριστερές κορώνες και απολίτικος χυλός και πολιτικά δε μπορεί να σταθεί σε σοβαρή αντιπαράθεση.
Ίσως συγκινεί πρόσκαιρα κάποιους πολίτες που όντας απολίτικοι ή για καθαρά προσωπικούς λόγους νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν καριέρα στην πολιτική πηγαίνουν είτε να ενταχτούν οργανωτικά στη ΣΠΙΘΑ είτε να ακούσουν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.
Ο 86χρονος Θεοδωράκης επιχειρεί να μιλήσει πατριωτικά και προτάσσει τη σωτηρία της χώρας που θα έρθει από τη συγκρότηση ενός Μετώπου στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει η ΣΠΙΘΑ και ο ίδιος προσωπικά.
Ο συνεργάτης Νότης Μαριάς ήταν ξεκάθαρος το μεσημέρι στη συνέντευξη που μας έδωσε. Αναφέρθηκε σε έξι σημεία στα οποία θα κληθούν οι δυνάμεις εκείνες που θα ήθελαν, που θα προσκληθούν να συγκροτήσουν το Μέτωπο.
Η στόχευση είναι σαφής. Ο Μίκης θέλει να μετεξελίξει σε πολιτικό κόμμα τη ΣΠΙΘΑ και να διεκδικήσει με τη συνδρομή και άλλων δυνάμεων την διακυβέρνηση της χώρας.
Εμφανίζεται ως ο μοναδικός σωτήρας της έχοντας την "τεχνογνωσία" της αντιστασιακής του δράσης που προτάσσει συνεχώς.
Ωστόσο, θα μας επιτραπεί να πούμε ότι δεν αρκεί η όποια αντιστασιακή δράση του ηγέτη μιας Κίνησης για να ανατραπεί ένα πολιτικό κατεστημένο όταν λείπουν η ιδεολογία, η πολιτική στόχευση και οι στενοί συνεργάτες του ηγέτη είναι γνωστοί από τη θητεία τους δίπλα σε πρωθυπουργούς παρελθόντων ετών που είναι οι βασικοί υπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης.
Στη Νάουσα, χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν να ακούσουν, να δουν από κοντά τον Μίκη. Πήγαν όπως θα πήγαιναν να δουν τον Μικ Τζάγκερ, αν πήγαινε στη Νάουσα. Κι αυτός φέρει βαρύ όνομα στη μουσική αλλά ουδείς ενδιαφέρεται για τις πολιτικές του απόψεις.
Εξ άλλου, το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι που κάλυψαν το γεγονός διαπιστώνουν ότι ανάμεσα στους θεατές ήταν Μνημονιακοί Πασόκοι, στελέχη της ΝΔ και κάθε καρυδιάς πολιτικό καρύδι είναι ενδεικτικό της κατάστασης.
Η συγκέντρωση ήταν μεγάλη, ίσως η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στη Νάουσα. Όμως, αυτό δε σημαίνει τίποτα κι αυτό θα φανεί σε λίγο καιρό όταν θα ψάχνουν να βρουν υποψήφιους βουλευτές Ημαθίας, όντας πολιτικό κόμμα και θα ζητούν την ψήφο των πολιτών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: