Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΕΙΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΞΥΓΟΝΟ, ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

"Είστε εγκληματίες. Όχι άλλα χημικά. Δεν έχουμε οξυγόνο. Δεν θα αποχωρήσουμε" είπε από τα μεγάφωνα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κάνοντας έκκληση στα ΜΑΤ, τα οποία όμως συνεχίζουν να...κάνουν ότι έκαναν και πριν.

Συνεχής ρήξη δακρυγόνων, χημικών και καπνογόνων, βογκητά από ανθρώπους που δεν μπορούν να ανασάνουν αλλά φωνάζουν "ψωμί, παιδεία, ελευθερία", "Κλέφτες, κλέφτες και χούντα, χούντα", βόμβες μολότοφ αλλά και χρήση γκλομπς συνθέτουν την εικόνα που επικρατεί αυτήν την στιγμή στην πλατεία Συντάγματος.

Ειδικότερα, επεισόδια γίνονται μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στους γύρω από την πλατεία δρόμους αλλά και μέσα στην πλατεία Συντάγματος.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και κουκουλοφόροι έριξε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα που χωρίζουν την Βουλή από τους Αγανακτισμένους.

Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων ενώ οισυγκεντρωμένοι χειροκροτούν προκειμένου να ενθαρρύνουν τον κόσμο να μην απομακρυνθεί από το σημείο.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ρίχνουν χημικά και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Ο κόσμος έχει οπισθοχωρήσει προς την λ. Αμαλίας με κατεύθυνση τις στήλες του Ολυμπίου Διος, κάποιοι είναι επί της Φιλελλήνων και κάποιοι άλλοι στην πλατεία Συντάγματος. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Τα ΜΑΤ χρησιμοποιώντας τα γκλομπς τους επιτίθενται σε διαδηλωτές ανεξαρτήτου ηλικίας ενώ ο κόσμος διαμαρτύρεται κατά της συμπεριφοράς τους πετώντας τους αντικείμενα.

Mάλιστα σηκωτούς μεταφέρουν τους τραυματισμένους διαδηλωτές οι Αγανακτισμένοι. Μέχρι στιγμής 18 είναι οι τραυματισμένοι πολίτες.

Από αυτούς οι 12 ήταν από τα πρωινά επεισόδια. Εννιά πήραν εξιτήριο και οι άλλοι τρεις παραμένουν νοσηλευόμενοι στον Ευαγγελισμό.

Από τα μεσημεριανά επεισόδια άλλοι έξι πολίτες τραυματίστηκαν , μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Δύο από αυτούς έχουν εγκαύματα.

Επιπλέον έχουν γίνει 26 προσαγωγές, 2 συλλήψεις.

Επιπλέον ελαφρά τραυματίστηκαν και τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο ιατρείο της Βουλής.

Στην βροχή των δακρυγόνων και των χημικών οι Αγανακτισμένοι απαντούν, με συνθήματα, χορούς και χειροκροτήματα. Από τα μεγάφωνα καθ όλη την διάρκεια των επεισοδίων ακούγεται μια φωνή που προτρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία. "Παραμένουμε ψύχραιμοι, Ο ένας δίπλα από τον άλλον. Δεν τρέχουμε. Πάμε σε μέρος που δεν έχουν ρίξει δακρυγόνα, να πάρουμε μια ανάσα. Ξεκουραζόμαστε και συνεχίζουμε. Η πλατεία είναι ακόμα δικιά μας".
Σημειώνεται ότι λίγο μετά 14:30, τις ήδη ενισχυμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, ενίσχυσαν μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το οξυγόνο θα το πουλησει και αυτό με 32% κέρδος;