Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Ο ΑΠΟΠΛΟΥΣ ΣΚΑΦΟΥΣ ΤΟΥ "ΣΤΟΛΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ" ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ.

Φαίνεται ότι η Ελλάδα δε χρειάζεται ισραηλινές πιέσεις για να να μπλοκάρει το “Στολίσκο για τη Γάζα". Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει πολλές φορές και ποικιλοτρόπως τις φιλοϊσραηλινές διαθέσεις της. Έχει επομένως δίκιο ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών όταν διαψεύδει έντονα τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας τες ως “γελοίες”, ότι το Ισραήλ, ασκεί οικονομικές πιέσεις προς την Ελλάδα,....
προκειμένου να μπλοκαριστει η αναχώρηση από τα ελληνικά λιμάνια σκαφών που θα συμμετέχουν στον “Στολίσκο για τη Γάζα”.
“Έχουν αυτοί οι άνθρωποι τις οποιεσδήποτε αποδείξεις;” ρώτησε ο υπουργός σε συνέντευξη τύπου τους δημοσιογράφους. “Η όλη κίνηση αποσκοπεί στο να δαιμονοποιήσει το κράτος του Ισραήλ. Τι λένε δηλαδή; ότι βάλαμε όλους του Εβραίους τραπεζίτες του κόσμου να ακυρώσουν τα ελληνικά ομόλογα; Σε τι είδους φανταστικό κόσμο ζούνε;”.
Ο ισραηλινός υπουργός παραδέχεται ότι το Ισραήλ ασκεί πιέσεις κατά του στολίσκου διεθνώς αλλά όχι αυτού του είδους.

Οι διοργανωτές του στολίσκου, εξέδωσαν σήμερα ανακοίνωση με την οποία ζητούν εξηγήσεις γιατί νοικιασμένο σκάφος του στολίσκου απαγορεύτηκε να αποπλεύσει από ελληνικό λιμάνι, ισχυριζόμενοι ότι οι λιμενικές αρχές το έκριναν αναξιόπλοο, ενώ δεν ήταν.

Την ίδια ώρα, το Ισραηλινό πρακτορείο ειδήσεων ζήτησε με επιστολή του προς του ξένους δημοσιογράφους να μην συμμετάσχουν στο στολίσκο, απειλώντας τους ότι αλλιώς θα τους απαγορευτεί η είσοδος στο Ισραήλ για 10 χρόνια, θα τους κατασχεθεί ο εξοπλισμός και θα τους επιβληθούν κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: