Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝ

Η Νεολαία ΣΥΝ δέχτηκε σκληρή επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην Αμαλίας. Δεκάδες άνδρες κατά μήκος της Αμαλίας με σταθερό βήμα προχωρούσαν κατα πάνω στο μπλοκ -στο σημείο δεν γινόταν απολύτως τίποτε. Μία γυναίκα με καπέλο με το εθνόσημο περπατούσε μαζί με τα ΜΑΤ και φώναζε "φύγετε από εδώ, πουλήσατε τη χώρα στους άθεους". Μόλις έφτασαν κι ενώ...
το μπλοκ άρχισε να κάνει μικρά βήματα προς τα πίσω, στελέχη του κόμματος πλησίασαν τους ΜΑΤατζήδες λέγοντας να σταματήσουν το βήμα τους, πρόκειται για το μπλοκ του ΣΥΝ, δεν γίνονται επεισόδια. Η απάντηση ήταν φυσουνιές στα πρόσωπα και δακρυγόνα μέσα στον κόσμο. Πήγαν το μπλοκ "καροτσάκι" μέχρι το πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, όπου περίμεναν άλλες διμοιρίες. Περικύκλωσαν τος διαδηλωτές και άρχισαν να βαράνε, συνεχίζοντας παράλληλα τη ρίψη δακρυγόνων. Κακείν κακώς έφτασαν τα μέλη μέσα στην πλατεία, όπου τα ΜΑΤ συνέχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα από ψηλά. Πολλοί σκορπίστηκαν. Το μπλοκ ξανασυγκροτήθηκε στη Μητροπόλεως ώστε να διαπιστωθεί αν λείπει κάποιος. Προχώρησε προς το Μοναστηράκι και διαλύθηκε λίγο πιο κάτω.
Στην πλατεία στο Μοναστηράκι μια μεγάλη παρέα μελών της Νεολαίας και του κόμματος, γύρω στα 60 άτομα, σταμάτησαν να φάνε και να πάρουν ανάσες. 6:50 μ.μ. το γκρουπ των Δελτάδων που "χτύπησε" τους θαμώνες στο Μπαϊρακτάρη, εισέβαλε στην πλατεία κι άρχισε να πετάει κρότου λάμψης. Όσοι βρίσκονταν στην πλατεία, ανάμεσά τους πολλοί τουρίστες, πανικοβλήθηκαν κι άρχισαν να τρέχουν. Κάποιοι μπήκαν στο σταθμό του ΗΣΑΠ διαπίστωσαν όμως ότι ήταν κλειστός. Τα μέλη της νεολαίας κατευθύνθηκαν προς τη Ξενοφώντος, συνειδητοποιώντας ότι οι ΔΕΛΤΑδες τους κυνηγούν. Άρχισαν να τρέχουν, οι ΔΕΛΤΑδες από πίσω τους μέχρι την Ερμού και τα στενά όπου τους έχασαν.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: