Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΕΤΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ!!!

Αν δεν είναι προαναγγελία εκλογών αυτό τότε τι είναι; Ο αντιπρόεδρος λειτουργώντας ως λαγός του Παπανδρέου το λέει πολύ καθαρά στην συνέντευξή του που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News.
Προτείνει το Μνημόνιο 2 που θα κληθεί να ψηφίσει η Βουλή να ψηφιστεί με πλειοψηφία 180 βουλευτών και όταν ερωτάται ότι αυτό μπορεί φέρει εκλογές απαντά με σαφήνεια: «Προσωπικά θέλω...να αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές με κάθε τρόπο, αλλά η ζωή δεν μπορεί να συνεχιστεί με αδιέξοδα».
Θεωρεί ότι δεν εκβιάζεται κανείς ούτε απειλείται από τις εκλογές και υποστηρίζει ότι αυτές έρχονται εκ των πραγμάτων προκειμένου να αποφύγουμε την ακυβερνησία.
Ο Πάγκαλος όμως κάνει ένα βήμα παραπέρα. Προτείνει ευθέως διάσπαση στη ΝΔ λέγοντας ότι η λύση δεν είναι οι εκλογές αλλά να υπερψηφιστεί το Μνημόνιο 2 να ψηφιστεί είτε από τη ΝΔ ή από ένα συμπαγές τμήμα της!!!
Τι προτείνει δηλαδή ο αντιπρόεδρος; Να διασπαστεί η ΝΔ για να εμφανιστεί πολιτικά ισχυρή η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που χρειάζεται πολιτική στήριξη για να ισοπεδώσει τα πάντα.
Και προκλητικός όπως πάντα ο Πάγκαλος θέλει να γίνει ακόμα πιο ληστρικό το εκλογικό σύστημα. Προτείνει να τροποποιηθεί με τη σύμπραξη της ΝΔ ο εκλογικός νόμος ώστε με μικρότερη πλειοψηφία το πρώτο κόμμα να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Είναι φανερό ότι οι δηλώσεις που έχουν γίνει το διήμερο αυτό από τους Πασόκους πολιτικούς δείχνει και το μέγεθος του αδιεξόδου που βρίσκονται. Είναι φανερό ότι δεν έχουν καμιά πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσουν την κατεδάφιση και ψάχνουν συνενόχους ώστε να εξαφανιστούν όλοι μαζί από το πολιτικό σκηνικό. Θα βρουν πρόθυμους πολιτικούς και κόμματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: