Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΣΤΟ ΣτΕ ΔΗΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ. ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ Ή ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΛΟΠΟΥΛΟΥ;

Διαβάζω στις ειδήσεις ότι αρκετοί είναι οι δήμοι της χώρας μας που αντιδρούν δικαστικά ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων τους προσφεύγοντας στο ΣτΕ.
Τελευταίες προσφυγές είναι αυτές του δήμου Κορίνθου και του δήμου Διστόμου που κατέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο καταγγέλλοντας την απόφαση του υπουργείου Παιδείας και ζητούν να μη συγχωνευθούν τα σχολεία τους.
Στην Κόρινθο η απόφαση πάρθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα ομόφωνα και το ίδιο συνέβη και στο δήμο Διστόμου.
Και κλείνω με το ερώτημα: Στο δήμο Αλεξάνδρειας έχουν...σκεφτεί κάποιο ανάλογο βήμα; Κάποια αντίστοιχη ενέργεια; Οι γονείς και όλοι αυτοί που αντιδρούσαν και ασκούσαν κριτική τόσο στο Υπουργείο όσο και στη διοίκηση του δήμου που βρίσκονται τώρα; Με τι ασχολούνται άραγε;
Μήπως άρχισαν οι αγροτικές δουλειές για ορισμένους και για άλλους έπιασαν οι ζέστες και τους έπιασε μια νωχελικότητα;
Έτσι εύκολα παράτησαν τον αγώνα τους και τις διαδηλώσεις; Που πήγαν και εξαφανίστηκαν όλοι εκείνοι που δίκην παντογνώστη και ξερόλα συμβούλευαν τον τρόπο και μεθόδευαν τον αγώνα των κατοίκων στα Τρίκαλα.
Όπως και νάχει το θέμα υπάρχει ακόμα χρόνος και ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν για όσους θέλουν να ανατρέψουν την απόφαση με δικαστικό τρόπο. Οι άλλοι το τόλμησαν να δούμε αν στην Ημαθία θα το τολμήσουν ή θα φάνε το παραμύθι που τους πούλησε η Χριστοφιλλοπούλου την Κυριακή στη Βέροια για να πάψουν οι αντιδράσεις.
Αντιδράσεις που έφτασαν στο σημείο ο γραμματέας της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στη Μαρίνα να παραδώσει την κομματική του ταυτότητα αγανακτισμένος.
Να δούμε που πήγαν οι αγωνιστικές κορώνες αυτών που έλεγαν ότι είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν την ισοπεδωτική λογική της Διαμαντοπούλου.
Ιδού η Ρόδος…

Δεν υπάρχουν σχόλια: