Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΪΟΥ

Ένα χρόνο μετά τη συνταγματική εκτροπή με την ψήφιση του Μνημονίου, βιώνουμε καθημερινά όλο και περισσότερο τις συνέπειες της παράλογης και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης –ΔΝΤ- ΕΕ -Τραπεζών. Όλοι μας έχουμε πλέον καταλάβει ότι τα αλλεπάλληλα Μνημόνια έχουν ως μοναδικό στόχο την συνεχή αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζόμενων. Η επιδρομή στις μισοάδειες τσέπες μας δε λέει να τελειώσει, ενώ ό,τι είναι δημόσιο πλασάρεται ως...επιζήμιο για το κοινωνικό σύνολο τη στιγμή που οι μίζες και η απληστία του κεφαλαίου καλά κρατούν.

Μειώνουν δραστικά μισθούς και συντάξεις, μεθοδεύουν το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων ενώ οι τράπεζες έχουν ήδη επιδοτηθεί με περισσότερα από 100 δις ευρώ.

• Διευκολύνουν τις επιχειρήσεις να απολύσουν εργαζόμενους και να μειώσουν μισθούς, στέλνουν χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία , σταματάνε τις προσλήψεις σε Δημόσιο-ΟΤΑ απαξιώνοντας και συρρικνώνοντας κρίσιμους τομείς (υγεία, παιδεία, πρόνοια).

Συνθλίβουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και διευκολύνουν με κάθε τρόπο τα λίγα μεγαθήρια σε κάθε κλάδο.

Δημιουργούν μια εργασιακή ζούγκλα καταργώντας στοιχειώδη δικαιώματα.

• Αυξάνουν τους έμμεσους φόρους και το κόστος ζωής (ΦΠΑ, πετρέλαιο, εισιτήρια, διόδια) εκτινάσσοντας την ακρίβεια, μειώνουν τους φόρους για τις επιχειρήσεις και εκατοντάδες δις ευρώ κάνουν διακοπές στην Ελβετία.

Η θέρμανση, η μετακίνηση και άλλα βασικά αγαθά γίνονται για χιλιάδες νοικοκυριά είδος πολυτελείας.

Αδιαφορούν για τις εξευτελιστικές τιμές στα αγροτικά προϊόντα και τη διάλυση του πρωτογενή τομέα.

• Ετοιμάζονται να βάλουν φυλακή όσους αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτική και κρατική κερδοσκοπία (κίνημα ενάντια σε διόδια και υπέρογκες αυξήσεις στις συγκοινωνίες, κ.ά.) ενώ κυκλοφορούν «ελεύθεροι και ωραίοι» όσοι υπουργοί και κόμματα λαδώθηκαν ή μεσολάβησαν σε σκάνδαλα.

Συκοφαντούν, με την αμέριστη συμπαράσταση των ΜΜΕ, όποιον κλάδο αντιστέκεται στο μονόδρομο της κυβέρνησης και της τρόικας και φέρνουν τη μια κοινωνική κατηγορία ενάντια στην άλλη.

• ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Δημόσιες επιχειρήσεις (Μ.Μ.Μ., ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, Τ.Τ., ΑΤΕ κ.λ.π.), Δημόσια Γη (Χιονοδρομικό ΒΟΡΡΑΣ, Ελληνικό, προστατευόμενες περιοχές NATURA) και οτιδήποτε έμεινε Δημόσιο από τις προηγούμενες επιδρομές, θα ξεπουληθεί με διαδικασίες φαστ-τρακ.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται στις 15 Μάη να φέρει προς ψήφιση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που θα γυρίσει την ελληνική κοινωνία στη βαρβαρότητα.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Ένα χρόνο με 11 πανεργατικές απεργίες οι εργαζόμενοι προκάλεσαν μπλοκάρισμα της υλοποίησης των μέτρων της κυβέρνησης ενώ ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας, έδειξε με ξεκάθαρο τρόπο ότι ο μόνος δρόμος για να νικήσουμε είναι ο ανυποχώρητος – μαζικός – ενωτικός αγώνας μέχρι τη νίκη.

ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΕΔΕΣΣΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 11 – 5 – 2011 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΜΕΝΙΔΩΝ ΩΡΑ 10:30 π.μ.

Καλούν:
Πρωτοβάθμια Σωματεία Εργαζομένων
Πρωτοβουλία Γυναικών σε Δράση
Φορείς και εργαζόμενοι της πόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: