Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ- Σχετικά με τα «κενά και πλεονάσματα» και το νέο ΠΔ

ΛΕΜΕ:  ΝΑΙ  ΣΤΗΝ  ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ!  ΟΧΙ ΣΤΟ  ΦΟΒΟ!

           Επειδή το τελευταίο διάστημα, με αιτία την απάνθρωπη, αντικοινωνική, αντιεκπαιδευτική πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης υπάρχει μεγάλη σύγχυση, ανησυχία και φόβος στους συναδέλφους, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας αισθάνεται την ανάγκη να διευκρινίσει και να δηλώσει τα εξής:
          Α. Όσον αφορά τους πίνακες κενών και πλεονασμάτων όπως υπολογίστηκαν απ’ το ΥΠΕΠΘ και τροποποιήθηκαν-επικυρώθηκαν απ’ το ΠΥΣΔΕ.
          1. Οι πίνακες αυτοί, που δεν...
γνωρίζουμε ακριβώς την τελική τους μορφή (διότι προφανώς αποτελούν κρατικό μυστικό-απόρρητο!!!), συντάσσονται αυστηρά και μόνο, σύμφωνα με το νόμο, για τις μεταθέσεις. Αυτό σημαίνει, αν αληθεύει το γεγονός ότι σ’ όλες σχεδόν τις ειδικότητες έχουμε μικρότερα ή μεγαλύτερα πλεονάσματα, ότι δεν θα γίνει καμιά μετάθεση στο νομό Ημαθίας, πλην ίσως ιατρών και κομμωτών- κομμωτριών. Τίποτε άλλο! Κάθε άλλη χρήση των πινάκων θα είναι μέγιστο σκάνδαλο που θα βαραίνει κυρίως το ΥΠΕΠΘ, αλλά και το ΠΥΣΔΕ!
          2. Γνωρίζουμε όλοι ότι παρά την αύξηση του διδακτικού ωραρίου, στην πράξη, «τα υπάρχοντα» πλεονάσματα είναι εικονικά  γιατί δεν έχουν υπολογιστεί: α) Ώρες υποχρεωτικές του αναλυτικού προγράμματος (π.χ. εργαστήρια), β) Μειωμένο ωράριο Διευθυντών, γ)Διαθέσεις στην Πρωτοβάθμια, δ) Αναρρωτικές άδειες, ε) Συνταξιοδοτήσεις στ) Β΄ αναθέσεις μαθημάτων κ.α. Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετά σχολεία πέρυσι μείωσαν τις εβδομαδιαίες ώρες διδασκαλίας βασικών μαθημάτων λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών. 
          3. Άρα για το ζήτημα αυτό δε μπορεί, εκ των πραγμάτων, να γίνει καμιά ρεαλιστική, πραγματική αποτύπωση πριν το άνοιγμα των σχολείων αρχές Σεπτέμβρη! Κάθε άλλη εσπευσμένη διαδικασία, που θα βάζει «το κάρο μπροστά απ’ το άλογο», θα αποτελεί όχι μόνο παραλογισμό, αλλά ηθικό (και νομικό) σκάνδαλο!
          Β. Όσον αφορά το επικείμενο ΠΔ για τις- τους, ολικά υπεραρίθμους:
          1. Για να συνταχθούν οι σχετικοί πίνακες θα πρέπει να υπολογιστούν και οι δεύτερες αναθέσεις (που δεν υπολογίστηκαν στους μέχρι τώρα «πίνακες κενών και πλεονασμάτων»), να γίνουν οι τοποθετήσεις-βελτιώσεις σε επίπεδο νομού, να καλυφθούν οι, έστω ελάχιστες, οργανικές ανά  σχολείο και τα λειτουργικά κενά, να γίνουν οι σχετικές διαθέσεις (ολικές και μερικές) στην Πρωτοβάθμια και μετά να διαπιστωθεί αν και πόσοι πλεονάζουν. Κάθε άλλη πρωθύστερη διαδικασία στερείται οιασδήποτε ηθικής και νομικής υπόστασης!
          2.Αν παρατηρηθεί, γεγονός απίστευτο, να φύγουν ως υπεράριθμοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες απ’ το νομό και στη θέση τους να έρθουν άλλοι με απόσπαση ή να προσληφθούν αναπληρωτές ΕΣΠΑ, αυτό θα είναι το σκάνδαλο των σκανδάλων!
          Με βάση όλα τα προηγούμενα, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ δηλώνει, προς κάθε κατεύθυνση, πως θα στηρίξει με όλα τα μέσα, πολιτικά, συνδικαλιστικά, ηθικά, νομικά, κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που θα υποστεί μια τέτοια, άνευ προηγουμένου, αδικία! Δεν θα επιτρέψουμε να καταρρακωθούν ανθρώπινες αξιοπρέπειες και υποστάσεις! Δεν θα επιτρέψουμε να διαλυθούν οικογένειες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: