Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Ποιος είπε ότι θα πάρει 70%; Τι έγινε στο εφετείο με τον Σ. Κούγκα; Ποιος ενδιαφέρεται για την υπόθεση;

Η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας
Η αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές εκλογές άρχισε αφού η ημερομηνία, λίγο πολύ, έχει "κλειδώσει" για το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου του 2014. Στο πλαίσιο αυτό έχουν αρχίσει και τα...
 προγνωστικά αλλά και τα σενάρια τόσο για τις παρατάξεις που υπάρχουν όσο και για αυτές που πρόκειται να σχηματοποιηθούν.


Η παράταξη του δημάρχου Αλεξάνδρειας είναι αυτή τη στιγμή η μόνη σχηματοποιημένη και η οποία ευρισκόμενη στην εξουσία έχει τη δυνατότητα να ασκεί εξουσία έχοντας τα όποια οφέλη ή την όποια φθορά που συνεπάγεται. Η παράταξη αυτή διαθέτει στελέχη με μεγάλη εμπειρία και που έδωσαν μάχες πετυχημένες κατά βάση στο παρελθόν. Ένας εκ των εμπείρων συνεργατών του δημάρχου με πλούσιο εκλογικό παρελθόν την περασμένη βδομάδα δε δίστασε να προχωρήσει μάλιστα και σε εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Προχώρησε στην εκτίμηση αυτή αδιαφορώντας τόσο για τον ποιον αντίπαλο θα έχει στις εκλογές του Μαΐου του 2014 όσο και για το ποιοι θα αντικαταστήσουν τους συμβούλους που δε θα ξανασχοληθούν αλλά και για όσους ήταν υποψήφιοι το 2010 και δε θα ξαναείναι. Μ΄ άλλα λόγια, προχώρησε στην εκτίμηση έχοντας είτε τεράστια αυτοπεποίθηση είτε άγνοια της κατάστασης και εξέφρασε τον ευσεβή του πόθο.

Ο στενός συνεργάτης του Φ. Δημητριάδη συνομιλώντας με φίλους του την περασμένη εβδομάδα είπε ότι "...στις εκλογές θα πάρουμε πάνω από 70%, ίσως και 72%"!!
Δεν μπορώ να ξέρω που βασίζει αυτή την εκτίμηση όταν η παράταξη έχει υποστεί μεγάλες απώλειες, έχει την φυσιολογική φθορά από την άσκηση της εξουσίας εν μέσω οικονομικής κρίσης και ουσιαστικής απουσίας έργου. Ωστόσο, δεν παύει να είναι μια εκτίμηση που γίνεται από έναν άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με εκλογές και τις περισσότερες εξ αυτών νικηφόρες.

Το εφετείο του αντιδημάρχου Σ. Κούγκα

Σάκης Κούγκας
Την περασμένη Πέμπτη ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Σάκης Κούγκας επρόκειτο να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο εφετείο Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος όπου σε πρώτο βαθμό του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 18 μηνών. Η παράβασή του ήταν ότι όντας αντιδήμαρχος το 2007 δεν προχώρησε την γραφειοκρατική διαδικασία για να κλείσει προσωρινά ορισμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, μπαρ) εξ αιτίας παραβάσεων που είχε βεβαιώσει η αστυνομία.
Η ποινή αυτή είχε θεωρηθεί εξοντωτική για τον αντιδήμαρχο αφού όλοι γνωρίζουν ότι επρόκειτο για μια τυπική παράλειψη και δεν εμπεριείχε καμιά σκοπιμότητα. Ωστόσο, η ποινή αυτή επιβλήθηκε και ο αντιδήμαρχος άσκησε έφεση που προσδιορίστηκε να εκδικαστεί την περασμένη Πέμπτη.
Το εφετείο ανέβαλε την εκδίκαση εξ αιτίας απουσίας της συνηγόρου υπεράσπισης του αντιδημάρχου και την προσδιόρισε για το τέλος Ιουνίου.
Οι πληροφορίες που ήρθανε στα ΧΡΟΝΙΚΑ λένε ότι ο αντιδήμαρχος είναι αισιόδοξος για την τελική έκβαση της δίκης και ότι θα αθωωθεί. Όμως, δεν κρύβει και την ανησυχία του για ένα ενδεχόμενο, μικρό αλλά υπαρκτό, να καταδικαστεί έστω και με μικρότερη ποινή.

Τί όμως τον ανησυχεί; Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι ανησυχεί εξ αιτίας της έντονης δραστηριότητας και του έντονου ενδιαφέροντος που δείχνει για την υπόθεση αυτή ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Τ. Τασιόπουλος.
Ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος μάθαμε ότι έχει επισκεφθεί κατ΄ επανάληψη ορισμένους θεσμικούς φορείς και ζήτησε να πληροφορηθεί "γιατί δεν τέθηκε σε αργία ο αντιδήμαρχος μετά την επιβολή της πρωτόδικης ποινής". Η απάντηση που πήρε ήταν ότι "δεν είχε καθαρογραφεί η απόφαση".

Η συστηματική ενασχόληση του κ. Τασιόπουλου με το θέμα προοιωνίζεται ότι πιθανή καταδίκη σε δεύτερο βαθμό του αντιδημάρχου στοχεύει στην δια διοικητικών μέτρων "πολιτικό αφοπλισμό" του αντιδημάρχου που κατά κοινή ομολογία έχει μεγάλο εκλογικό βάρος και το έχει αποδείξει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν "τερματίζοντας" πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στις δημοτικές εκλογές.
Μάλιστα, ο ίδιος ο αντιδήμαρχος φέρεται να είπε σε συνομιλητή του ότι "μόνο με τον τρόπο αυτό θα με πετάξουν έξω. Αν όμως τα πράγματα έρθουν αλλιώς τότε θα πάρω πάνω από τρεις χιλιάδες σταυρούς".

Και αυτό το ζήτημα αποκτά ενδιαφέρον και θα σας κρατάμε ενήμερους για όποια εξέλιξη συμβεί.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για 2% το συζητάμε. Δεν πέρασε πιο αποτυχημένη δημοτική διοίκηση. Ας κάνει μια βόλτα στους δρόμους που ταλαιπωρείται κάθε μέρα ο κοσμάκης ο αντιδήμαρχος. Τρύπες , παντού τρύπες παγίδες . Αλλού οι εργολάβοι θα ήταν μέσα και εδώ ο δήμαρχος τον έδωσε και εύσημα. Αυτό δεν είναι έργο ανάπλασης , έργο κατάπλασμα είναι.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να ξεγελάς πολλούς για πολύ καιρό, δεν μπορείς όμως να τους ξεγελάς όλους για πάντα. Έστω αργά καταλάβαμε τον ρόλο σας.

Ανώνυμος είπε...

Μά τι θράσος είναι αυτό? Για ποιο λόγο θα σας δώσουμε αυτά τα ποσοστά? Για ποιο λόγο πρέπει να σας εκλέξουμε ξανά? Στα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών σας είστε παντελώς απόντες , ανύπαρκτοι. Καθαριότητα θυμίζει τριτοκοσμικές συνοικίες, τα πάρκα είναι στα κακά τους χάλια, οι δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, το συγκοινωνιακό κομμάτι ανύπαρκτο, οι κάδοι απορριμμάτων βρομούνε, θα πάθουμε ηπατίτιδα , η δήθεν ανάπλαση τις πόλης έχει καταστεί μαρτύριο για μας τους πολίτες ,καμία μέριμνα, ο κάθε ένας αυτοσχεδιάζει, και εσείς παρίσταστε στις παρελάσεις, σε γιορτές τις πίτας , φωτογραφίζεστε καμαρωτοί-καμαρωτοί γιατί έχετε κοινωνικό παντοπωλείο, και θέλετε για όλα αυτά να συνεχίσετε. Ντροπή σας και μόνο πού το σκάφτεστε.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα περί ώραν 10:45 ένας συμπολίτης μας ο κ Βασίλειος Μπαλιάκας, σκόνταψε σε ένα από τα υπό κατασκευή πεζοδρόμια ,πού δεν έχουν κανένα απολύτως μέτρο προστασίας των πολτών, και ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά. Μήπως ο λαλίστατος αντιδήμαρχος των έργων Κούγκας και ο Δήμαρχος Δημητριάδης πρέπει να στείλουν στον συνεργάτη τους ανάδοχο του έργου συγχαρητήριο τηλεγράφημα για την άψογη εκτέλεση του έργου?

Ανώνυμος είπε...

Το άλλο με τον τοτό το ξέρει?

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να ενημερώσω το μέντιουμ-δημοσκόπο αντιδήμαρχο, πως για να συμβεί αυτό που ονειρεύεται για τον Δήμαρχο και την αφεντιά του, θα πρέπει πρώτον να έχει ξεκαθαρίσει ο Δήμαρχος με την εκκρεμεί δικαστική έρευνα για το θέμα του υδατόπυργου, για το οποίο είχε τεθεί σε εικοσαήμερη αργία από την Περιφέρεια , να ξεκαθαρίσει από την ποινή του ο Αντιδήμαρχος, δεύτερο να αποφασίσει να είναι ξανά υποψήφιος ο Δημητριάδης ,και τρίτο να βρει τρόπο να μας ψεκάσει για να τον ξαναψηφίσουμε, διαφορετικά όλα αυτά θα είναι όνειρα θερινής νυκτός

Ανώνυμος είπε...

Η ποιο αυταρχική και περίεργη από κάθε άποψη Διοίκηση πού έχει περάσει. Μην ξεχνάμε ότι είχε τις ευλογίες τις ΝΔ τα συμφέροντα πού με κάθε τρόπο συμπαραστέκεται. Ένας Δήμος πού είναι απών από την κοινωνία, απών στην αποψίλωση των υπηρεσιών χωρίς καμία αντίδραση παρά μόνο ευχολόγια, καμία κινητοποίηση για την ακρίβεια για την φτώχια για την εξαθλίωση των συνταξιούχων για τους μισθούς πίνας. Αρκετά λοιπόν να εκλέξουμε μία δημοκρατική δημοτική αρχή, μακριά από κομματάρχες και νονούς, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δημητριάδης είναι ο ποιό....καλος Δήμαρχος.Στή λέξη που δεν έχει τόνο, βάλτε μόνοι σας την οξία εκεί που του αρμόζη.

Ανώνυμος είπε...

Άλλοι καβαλάνε μότο, άλλοι Μερσεντές, άλλοι αεροπλάνα, και άλλοι καλάμια, πού στην περιοχή μας είναι κα αυτοφυή.