Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Τα 5εκ €, η ανάπλαση που άρχισε, ο Μπάμπης και άλλοι εργολάβοι- Άρχισε το show


Mπ. Γκιόνογλου, εργολήπτης, τέως δήμαρχος
Έχω γράψει στο πρόσφατο παρελθόν πολλά πράγματα για το μεγάλο έργο της ανάπλασης της πόλης της Αλεξάνδρειας. Ένα έργο ύψους 5 εκ. ευρώ που πήρε ο πρώην δήμαρχος Μπ. Γκιόνογλου. Να σημειωθεί ότι επί θητείας του έγινε η μελέτη και η υποβολή της πρότασης για χρηματοδότηση του έργου. Ο Γκιόνογλου δεν εκλέχτηκε δήμαρχος, είναι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και εργολάβος. Πήρε το έργο έχοντας μόλις έναν ανταγωνιστή που πρόσφερε έκπτωση μεγαλύτερη από αυτόν της τάξης του 0,03%.
Ναι, ο εργολάβος πρώην δήμαρχος πρόσφερε...
έκπτωση της τάξης του 2.13% και πήρε έργο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. Για το έργο αυτό είχαν ενδιαφερθεί δεκάδες εργολήπτες αφού τα λεφτά είναι εξασφαλισμένα και σίγουρα μιας και πληρώνει το ΕΣΠΑ, υπάρχουν αναδουλειές και με μέσο όρο κέρδους στην ξεφτίλα, όπως λένε οι γνωρίζοντες, ένα 20-25% θα απέφερε στον καθένα κέρδος ίσαμε ένα εκατομμύριο και παραπάνω. Ποιος είναι βλάκας να αφήσει το Μπάμπη Γκιόνογλου να τρέξει μόνος του σε έναν διαγωνισμό και να βγει ..πρώτος;

Τι έγραψα; Βγήκε πρώτος; Έλα ντε που και πάλι τα κατάφερε ο τέως δήμαρχος. Έτρεξε, κατά τους τύπους, μόνος του αλλά τερμάτισαν ΕΝΝΙΑ (9)!!!
Ναι, έγιναν κάτι "μαγικά" και στην κούρσα του έργου τερμάτισαν ΕΝΝΙΑ εργολήπτες και η πλάκα είναι ότι έπεσαν όλοι μαζί στο νήμα και υπάρχει τόσο μεγάλη δυσκολία που ούτε το φώτο φίνις δε μπορεί να βγάλει άκρη.

Ο εργολάβος τέως δήμαρχος από κεκτημένη ίσως ταχύτητα βιάστηκε να πανηγυρίσει και σήκωσε τα χέρια πάνω και τότε ο κόσμος κατάλαβε ότι αυτός ήταν ο νικητής και βιάστηκε να τον χειροκροτήσει. Όλοι ήθελαν να τον πλησιάσουν να βγουν φωτογραφία μαζί του, να πάρουν λίγη αίγλη απ΄ αυτόν.

Έλα ντε όμως που ορισμένοι από τους άλλους που έτρεξαν στην κούρσα και μάλιστα είχαν προετοιμαστεί και πολύ καλά, είχαν πάει σε ακριβά προπονητικά κέντρα, αγόρασαν ακριβά παπούτσια που σε δίνουν άλλον αέρα όταν τρέχεις και καλές φόρμες κλπ. και οι οποίοι μόλις είδαν τον Μπάμπη να πάει να βάλει το χρυσό μετάλλιο στο στήθος σαλτάρισαν και έγινε ο κακός χαμός.

ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ
Ο καιρός περνούσε και ο ανάδοχος του έργου της ανάπλασης Μπ. Γκιόνογλου αποφάσισε να αρχίσει το έργο. Άρχισε από την οδό Μακενομάχων με εκσκαφές και έπεται συνέχεια. Ωστόσο, δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το έργο άρχισε αλλά προκάλεσε πολλά προβλήματα μεταξύ των εργοληπτών που συμμετέχουν σ΄ αυτό είτε με επίσημο τρόπο ως μέλη της κοινοπραξίας είτε άτυπα έχοντας κάνει διάφορες συμφωνίες με τον Μπ.Γκιόνογλου και τώρα περιμένουν να πάρουν το ποσοστό που τους αναλογεί και τους ανήκει.

Ο επίσημος ανάδοχος του έργου Μπ. Γκιόνογλου φαίνεται ότι μετάνοιωσε και θέλησε να βγάλει από τη δουλειά ορισμένους συναδέλφους του. Αυτός είναι ο επίσημος ανάδοχος και νόμισε ότι μπορεί να πετάξει όποιον θέλει εκτός του έργου και είτε να το διαπραγματευτεί εκ νέου είτε να το κατασκευάσει ο ίδιος και να αυξήσει το κέρδος του.
Ο τέως δήμαρχος και εργολήπτης, ισχυρίστηκε σε συνομιλητές του ότι ήδη έχει εξασφαλίσει το ποσοστό του Αθηναίου κατασκευαστή καταβάλλοντας το σχετικό αντίτιμο και ως κύριος του άνω του 50% του έργου νομίζει ότι μπορεί να παίξει μπάλα όπως αυτός θέλει.

Έλα ντε που ο εργολήπτης πρώην δήμαρχος έκανε κοινοπραξία με τον εργολήπτη Μπόσκο και ανέλαβαν από κοινού το έργο του πρασίνου. Σύμφωνα με το νόμο ο Μπόσκος έχει κάθε δικαίωμα να συναποφασίζει για τα πάντα και προχτές το μεσημέρι μόλις έμαθε ότι ο Γκιόνογλου άρχισε τις εργασίες πήγε στο έργο και απαίτησε να πληροφορηθεί γιατί δεν ενημερώθηκε. Στο σημείο πήγε η αστυνομία για να δει τι γίνεται και τα επεισόδια του έργου θα συνεχιστούν.

Καταλήγοντας, να πούμε ότι αυτή η ιστορία θέλει πολύ ψάξιμο για να γραφτεί όπως πραγματικά είναι. Οι εργολάβοι αυτό που συζητούν είναι γιατί ο εργολάβος Μπάμπης Γκιόνογλου συμπεριφέρθηκε με αυτό το τρόπο. Είναι έτοιμοι να τα τινάξουν όλα στον αέρα προχωρώντας σε δημόσιες καταγγελίες και άντε να τα μαζέψεις μετά.

Ως υστερόγραφο θέλω να πω το εξής. Ο εργολήπτης Νίκος Μαμουτόπουλος ήταν από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Γκιόνογλου στις εκλογές του 2010. Μάτωσε οικονομικά και έμπλεξε και δικαστικά για τον Γκιόνογλου.
Η απάντηση του τέως δήμαρχου; Τον πετάει έξω από το έργο.
Μιλάμε για μεγάλο μπεσαλή και ο Μαμουτόπουλος θέλει να του στείλει ένα δώρο για να τον ευχαριστήσει.

Θα επανέρθω

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι πραγματικοί άνδρες τα παντελόνια δεν τα φοράνε για να μην κρυώνουν, αλλά για άλλους ευνόητου λόγους, ας το έχουν αυτό υπόψη ορισμένοι!!!

Ανώνυμος είπε...

Ένας Εισαγγελέας δεν υπάρχει σε αυτό τον τόπο? Ντροπή μας, βούκινο γίνεται έξω στον κόσμο, δεν ιδρώνει το αυτή κανενός?

Ανώνυμος είπε...

Μηπως υπαρχει και πιθανοτητα να μην ηθελε να βγει δημαρχος για να παρει το εργο? λεω εγω τωρα.
Αλλα απο την αλλη για να ματωσω οικονομικα για καποιον πρεπει να περιμενω και ανταλαγμα και μαλιστα βαρυ ανταλαγμα. Δεν νομιζω να ηταν τοσο ρομαντικος και να το εκανε επειδη ηταν καλο παιδι ο μπαμπης. Ο δημαρχος που βλεπει ολη την κατασταση γιατι σιωπα?
Δικαιοσυνη δεν υπαρχει? Ο Εισαγγελεας διακοπες ειναι?
ΝΤΡΟΠΗ εαν δεν βγουν ολα στην φορα.
Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μπάμπη, μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς για πολύ καιρό , δεν μπορείς όμως να κοροϊδεύεις όλους για πάντα!!!

Ανώνυμος είπε...

Ετσι οπως εχει το κειμενο μου ηρθαν οι παρακατω παροιμιες αυθορμητα και ισχυουν και για τους μεν και για τους δε που εμπλεκονται στο εργο που γινεται.

1.Άβρακος βρακί δεν είχε βρήκε βρακί και χέστηκε

2. Άμα δεν κλάψει το παιδί δεν του δίνει η μάνα το βυζί.

3.Από 'ξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα

ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ , ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ (ΤΑΧΑ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ)

Ανώνυμος είπε...

Όπου υπάρχει φωτιά υπάρχει και καπνός. Και εδώ δεν υπάρχει μόνο ο καπνός αλλά βρωμοκοπάει κιόλας από 100 μέτρα μακριά

Ανώνυμος είπε...

Ελεγκτής και ελεγχόμενος στα ίδια έδρανα!!! Ο ποία ντροπή!! Οφείλει ο κ Δήμαρχος να πάρει άμεσα θέση για όλα όσα ακούγονται στον περίγυρο, διαφορετικά έχει ευθύνες, η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός!!! Οφείλουν τα μέλη τις αντιπολίτευσης που εκλέχθηκαν με τον κ Γκιόνογλου να διαχωρίσουν την θέση τους , από όλα τα τεκταινόμενα, διαφορετικά θα θεωρούνται συνένοχοι!!! Και τέλος οφείλουν οι αρμόδιες αρχές να παρέμβουν, για την αποκατάσταση των πραγμάτων. Η αδιαφορία σημαίνει συμενοχή.

Ανώνυμος είπε...

Υπερβολικά σωστή η έκφραση του 15 Μαρτίου 2012 5:36 μ.μ.
Ποια είναι ? Η αδιαφορία σημαίνει συμενοχή. (μάλλον συνενοχή εννοούσε ο φιλος . Δλδ συν + ΕΝΟΧΗ). Ο δήμαρχος του μεγάλου πλέον δήμου Αλεξάνδρειας πρέπει να πάρει θέση και να ρίξει φως στην υπόθεση που απο ότι βλέπω μυρίζει μπαρούτι. Ας πέσουν οι μάσκες έστω και ΤΩΡΑ. Ας γίνει η αρχή. Ο απλός πολίτης ξύπνησε και το κυριότερο σταμάτησε να τρώει κουτόχορτο. Οπότε ας αλλάξουν στάση και οι εκάστοτε διοικούντες της τοπικής αυτοδοιήκησης και όχι μόνο. Αυτούς που θα αλλάξουν θα τους τιμάει με την ψήφο του πλέον ο λαός. Και αυτούς είναι που δεν θα τους πειράξει.
Μην ξεχνάμε το περαστατικό σήμερα που έγινε στην ζάκυνθο εαν θυμάμαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Μιλάμε για μεγάλο μπεσαλή και ο Μαμουτόπουλος θέλει να του στείλει ένα δώρο για να τον ευχαριστήσει.
ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ? ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΑΠΕΙΛΗ). ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ (ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΩ ΑΠΕΙΛΕΙ). ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ? ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΓΑΥΓΙΖΕΙ (ΕΤΣΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ) ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΦΟΒΑΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Αντε να στειλει το δωρο αμα μπορει και εχει τα κοτσια. Ο μπαμπης τι θα κανει? Θα καστει να τον κοιταει. Αμα στειλει δωρο ο μπαμπης θα του στειλει τον Αγιο Βασιλη. Και ο σακος του χωραει πολλα.

Ανώνυμος είπε...

Ρέ παιδιά που ακούστηκε να βάζουν λύκο να φιλάγη τα πρόβατα? Μην ξεχάμε ο Μπάμπης είναι ΠΑΣΟΚ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Στην τοπική εφημερίδα ΤΑ ΛΕΜΕ διάβασα ένα σχόλιο για μια συζήτηση που έχει σχέση με το συγκεκριμένο έργο τις ανάπλασης , τα ποσό τις συναλλαγής ανέρχονται σε 300000+400000 χιλιάδες ευρώ, ποιοι είναι τέλος πάντων οι κύριοι αυτοί που σκέφτονται την φτώχια του λαού, την ανεργία , την ακρίβεια, τα επιβαλλόμενα χαράτσια, την κατάντια τις χώρας, και εξακολουθούν τα μοτίβα που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση? Λίγη ντροπή δεν υπάρχει?