Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ- Αστυνομοκρατία και 30 προληπτικές προσαγωγές μελών από το "ΜΠΑΡΟΥΤΙ"

φωτ: /www.laikoyra.gr/
Αυστηρή αστυνομοκρατία στη Βέροια όπου για να περπατήσεις στο κέντρο της πόλης πρέπει να είσαι είτε αστυνομικός είτε ρουφιάνος της αστυνομίας. Όλοι οι απλοί πολίτες από το ύψος της τράπεζας Αττικής έως την πλατεία Ωρολογίου είναι αποκλεισμένη και δεν κινείται τίποτα. Η απόφαση της αστυνομίας είναι να μην πλησιάσει κανείς απέναντι από την εξέδρα ώστε η παρέλαση να γίνει χωρίς γιούχα και αποδοκαμασίες.

30 προληπτικές προσαγωγές

Δεκάδες αστυνομικοί στη Βέροια περιπολούσαν στο...
κέντρο της πόλης και πριν μια ώρα περίπου συνελλήφθησαν γύρω στα 30 άτομα στη Βέροια, όλοι μέλη του αυτόνομου στεκιού ΜΠΑΡΟΥΤΙ που δραστηριοποιείται στην πόλη με σημαντικούς αγώνες τόσο σε κοινωνικά όσο και σε πολιτικά ζητήματα.
Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν από τους δεκάδες αστυνομικούς στην ΑΔ Ημαθίας και θα κρατηθούν εκεί έως ότου ολοκληρωθεί η φιέστα που θέλει να στήσει το σύστημα και βέβαια θα αφεθούν ελεύθεροι αργότερα.
Οι προληπτικές προσαγωγές, δείγμα του σχεδιασμού του Υπουργείου και του πανικού στον οποίο βρίσκονται οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δυνάμεις του συστήματος προετοιμάστηκαν για μια ημέρα σύγκρουσης και λειτουργούν στη βάση ενός μοντέλου αντίδρασης του κόσμου που ήδη έχει υπάρξει στο παρελθόν. Ωστόσο, ο κόσμος που πεινάει δε μπορεί να μπει στο κανάλι του φόβου και θα ξεσπάσει. Όσες αστυνομικές δυνάμεις και να στείλουν οι πολιτικοί δε θα μπορέσουν να τον σταματήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: