Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΒΕΡΟΙΑ……ΚΛΙΝΙΚΑ «ΝΕΚΡΗ»

Του Γ. Κάκαρη*
Οι πολίτες αυτής της χώρας, ζούνε σοκαρισμένοι και μουδιασμένοι, απίστευτα δυσάρεστες εξελίξεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους.
Δυστυχώς έφτασε και η σειρά των κατοίκων της Βέροιας και γενικότερα του νομού μας, να αντιμετωπίσουν περαιτέρω υποβάθμιση με την πιθανότατη εξέλιξη του κλεισίματος δύο σοβαρών κλινικών του νοσοκομείου Βέροιας αλλά και του κλεισίματος του Πανεπιστημίου στη Βέροια.
Οι κυβερνώντες, μας έχουν συνηθίσει...πλέον σε αντιφάσεις, προκαλώντας σε όλους την εύλογη απορία «ποιος κυβερνάει επιτέλους;».
Η απάντηση είναι μία.Οι ημέτεροι και οι παρατρεχάμενοι σύμβουλοι των Υπουργών. Που δυστυχώς με το μόνο που μπορείς να τους παρομοιάσεις είναι με χάνους σε ενυδρείο. Δεν μπορεί τις τύχες ενός λαού να τις καθορίζουν συνήθως αυτοί οι αποτυχημένοι τσανακογλείφτες της κοινωνίας, που βρίσκονται αποκομμένοι από αυτή.
Αποκεντρωμένη διοίκηση που θέλει να ευαγγελίζεται η κυβέρνηση δεν σημαίνει, διάλυση των υφιστάμενων απαραίτητων δομών, που επιχειρεί τελικά να εφαρμόσει.
Αντί να αναβαθμίζουν την υγεία, υποβαθμίζουν μαζί με αυτή και την νοημοσύνη των πολιτών. Εκτός από παράλογο, γελοίο μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει, όταν μετά από τόσα χρόνια προσμονής της δημιουργίας νέας πτέρυγας στο νοσοκομείο για την στέγαση της ορθοπεδικής, με την ανακοίνωση των εγκαινίων της να έρχεται η πρόταση για κλείσιμο και μεταφορά σε άλλη πόλη.
Αν αποφάσισε αυτή η κυβέρνηση να θάψει μια περιοχή, δεν είναι δυνατόν οι βουλευτές μας, που πιστεύω πως νοιάζονται, να κρατάνε τα στεφάνια της κηδείας.
Δεν μπορεί να σταθούμε θεατές στο θάνατο των παιδιών μας.
Είναι ανόητο και γελοίο το νοσοκομείο της Βέροιας που καλύπτει μια τεράστια περιοχή και έχοντας δίπλα του την Εγνατία έχοντας το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, να μην έχει Ορθοπεδική κλινική.
Αν οι άνθρωποι έχουν αποφασίσει να μας στείλουν πριν της ώρας μας δεν θα τους το επιτρέψουμε.
Κοροϊδία τέλος.-Καλές οι επιτροπές καλά τα ψηφίσματα αλλά το μόνο που συμβαίνει είναι να λειτουργούν ως βαλβίδα εκτόνωσης η ως προπέτασμα καπνού σε ειλημμένες αποφάσεις, δημοσιευμένες ήδη σε ΦΕΚ. Το μοναδικό αποτέλεσμα είναι να γίνονται καραγκιόζηδες όσοι μετέχουν σε αυτές.
Πρέπει επιτέλους οι βουλευτές να είναι η δύναμη πυρός σε αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις για τον τόπο μας, πρέπει επιτέλους να πάψουν να είναι θεατές στο θάνατο του τόπου τους. Να βγάλουν τα κομματικά γυαλιά και να δείξουν το ρόλο τους.
Να κάνουν σκοπό της βουλευτικής τους ύπαρξης την αποφυγή αυτών των δυσάρεστων εξελίξεων για τον τόπο μας. Επιτέλους να φανούν κάπου χρήσιμοι.
Δυστυχώς στο δημοτικό συμβούλιο ήλθαν ,είπαν και απήλθαν, χωρίς να ακούσουν τους αιρετούς. Από τη μεριά μου να τους ευχαριστήσω για την προσβολή, και να τους υπενθυμίσω πως οι εποχές που ξέρανε περάσανε, είναι υποχρεωμένοι να ακούνε τον κόσμο και όχι ο κόσμος αυτούς.
Αυτοί είναι οι υπηρέτες τους λαού και όχι ο λαός δικός τους.
Θα είναι και αυτοί ηθικοί αυτουργοί σε μια Βέροια….κλινικά «νεκρή».


*Δημ.σύμβουλος Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: