Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΟΤΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ

Τι τελικά προέκυψε από την σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου για το κέντρο της Αθήνας; Απολύτως τίποτα, μια τρύπα στο νερό όπως και τόσες φορές στο παρελθόν για τον απλό λόγο ότι η χώρα μας στερείται μεταναστευτικής πολιτικής και το τραγικό είναι ότι δεν την απασχολεί το θέμα αυτό που γεννά το πρόβλημα στην Αθήνα και αλλού.
Αποφάσισαν να αστυνομοκρατήσουν το...κέντρο με πεζές και εποχούμενες περιπολίες. Επίσης να κάνει στοχευμένες δράσεις η ΟΠΚΕ και αύξηση των αστυνομικών ελέγχων. Οι τρεις δράσεις της αστυνομίας το μόνο που θα κάνουν είναι να μεταφέρουν σε άλλες γειτονιές το πρόβλημα και τίποτα περισσότερο. Η εγκληματικότητα θα παραμείνει αλλά θα αλλάξει στέκια.
Αποφάσισε να δώσει φορολογικά κίνητρα και να μειώσει τις αντικειμενικές αξίες πχ στα σπίτια ώστε να γίνουν ελκυστικά για αγορά και κατοικία. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό με την υφιστάμενη κατάσταση; Ότι η Κυβέρνηση, έστω και άθελά της, πριμοδοτεί τη μαφία του real estate, όπως περιγράφει και η ΕΥΠ, να αγοράσει ακόμα πιο φτηνά τα σπίτια που έχουν μείνε κενά αφού οι ιδιοκτήτες τους έχουν φύγει και δεν πρόκειται να επιστρέψουν.
Αποσύρουν τον ΟΚΑΝΑ από τις γειτονιές και τους πάνε στα Νοσοκομεία. Δείγμα, απόδειξη της ανικανότητας να ελέγξουν το εμπόριο ηρωίνης κλπ στις περιοχές αυτές. Η ίδρυση των Κέντρων μέσα στον αστικό ιστό εξυπηρετούσε κάποιους σκοπούς που προφανώς οι κυβερνώντες δεν τον λαμβάνουν υπόψιν τους.
Εκεί που προφανώς έχει πλήρη άγνοια η Κυβέρνηση και η Διαμαντοπούλου ειδικότερα είναι το τι γίνεται με τις υπάρχουσες Φοιτητικές Εστίες και τι πανηγύρι πρόκειται να συμβεί με τα παλιά ξενοδοχεία που θέλουν να τα μετατρέψουν σε φοιτητικές εστίες. Να γνωρίζουν λοιπόν ότι πολλοί είναι οι φοιτητές που σήμερα νοικιάζουν σε μετανάστες τα δωμάτιά τους. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα…
Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Συντονιστής θα είναι ο Πάγκαλος. Είναι το καλύτερο επιχείρημα να αποτύχει ο όποιος σχεδιασμός αφού ετέθη επικεφαλής ένας πολιτικόυς που έχει αποδείξει την ανεπάρκειά του γενικώς.

Συμπερασματικά, το πρόβλημα θα συνεχίσει δεδομένου ότι ισχύει η συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ που ¨φυλακίζει" τους μετανάστες στη χώρα μας αν και αυτοί θέλουν να φύγουν.
Επίσης, αδιαορεί, δε λαμβάνει υπόψη της η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το γεγονός ότι θα μπορούσε να αξιοποιήσει τους μετανάστες ως δύναμη ανάπτυξης στέλνοντάς τους με παροχή κινήτρων στην ύπαιθρο και εντάσσοντάς τους στον πρωτογενή τομέα, στον αγροτικό.
Πολλά θα μπορούσαμε να καταγράψουμε πλην όμως τι να πεις σε κουφούς και τυφλούς που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: