Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Το φαινόμενο των φασιστών που επί δυο μέρες βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας και εξαπέλυσαν πογκρόμ εναντίον των μεταναστών πρέπει πλέον να μας ανησυχεί όλους. Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί από κοινού, παραμερίζοντας τις όποιες κομματικές, πολιτικές ή άλλες διαφορές. Ο συνασπισμός όλων των δυνάμεων...ενάντια στη Φασιστική απειλή που αυτό το διάστημα εκφράζεται μέσω της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θα πρέπει να είναι ατομικό καθήκον για τον καθένα πολίτη που νοιάζεται για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η αντίδραση ξεκινάει από την Αθήνα όπου αύριο στις 2 το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν πολίτες έξω από το Δημαρχείο της πόλης.
Θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας στο οποίο μετέχει όπως είναι γνωστό και φύρερ της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Μιχαλολιάκος. Η διαμαρτυρία θα πρέπει να είναι αποφαιστική και μαζική. Η Αριστερά, σε όλες τις εκφάνσεις της θα πρέπει να δώσει το "παρών".
Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας να γίνουν συγκεντρώσεις ενάντια στη Φασιστική απειλή.


Το κείμενο που βρήκα στον ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΟ είναι χαρακτηριστικό και περιγράφει το διαταύτα της κίνησης.


Γιατί πρέπει να είμαστε αύριο στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Δημαρχείο
γράφουν οι: Δ.Κουτσούμπα, Ν.Βασιλόπουλος

Γιατί τα όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες, με την γενικευμένη κρατική καταστολή, τις δολοφονικές επιθέσεις κράτους και παρακράτους σε μετανάστες, την ανασφάλεια στην καθημερινότητα που θέλουν να δημιουργήσουν, είναι ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο κοινωνικού ζόφου για να περάσουν τα νέα μέτρα χωρίς μεγάλες αντιδράσεις, αλλά και να ευνοηθούν σενάρια λύσεων “εθνικής ενότητας”, πολιτικής συνεννόησης και συναίνεσης!

Γιατί το χρωστάμε στη χήρα του 44χρονου Μ. Καντάρη, του οποίου τη μνήμη προσβάλλουν βάναυσα τα όσα γίνονται στο όνομά του! Η σύζυγος του Μ. Καντάρη, εργαζόμενη στο Ερρίκος Ντυνάν, παρέδωσε μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας αρνούμενη να συμμετάσχει στο παιχνιδάκι του Μιχαλολιάκου που ήθελε να καπηλευθεί τον τραγικό θάνατο του Μ. Καντάρη για να δικαιώσει τις αιμοσταγείς του διαθέσεις και τα ρατσιστικά πογκρόμ.

Γιατί το χρωστάμε στον 21χρονο Μπαγκλαντεσιανό που μαχαιρώθηκε στα Κάτω Πατήσια μόνο και μόνο επειδή ήταν μελαμψός και σε κάθε έναν «κολασμένο» αυτού του τόπου που βιώνει την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την εκμετάλλευση.

Γιατί πολλοί κάτοικοι στις γειτονιές αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα γίνονται στο όνομά τους, αλλά ζουν στο καθεστώς του εκφοβισμού από τις συμμορίες της Χρυσής Αυγής, που αποτελούνται από κανονικούς μαφιόζους, αντεροβγάλτες, που πουλάνε προστασία στα μαγαζιά, που εκτελούν κανονικά συμβόλαια θανάτου (όπως ο υποψήφιος της ΧΑ που πιάστηκε για διπλή δολοφονία κατά παραγγελία), που συνεργάζονται αγαστά με όλα τα κυκλώματα πορνείας, διακίνησης, αλλά και τα real-estate συμφέροντα στην περιοχή του κέντρου.

Γιατί το να βγαίνουν οι φασίστες παγανιά με την κάλυψη της αστυνομίας, το να ζούμε τη δικιά μας «Νύχτα των Κρυστάλλων», το να μοιάζει η Αθήνα με τη Γερμανία του 1930, δεν είναι πλέον ζήτημα των συγκεκριμένων γειτονιών, αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ συνολικά για τη χώρα και την Αριστερά.

Γιατί αν η Αριστερά δεν απαντήσει στο φασιστικό κίνδυνο, αν μείνουμε ο καθένας σπίτι του γιατί φοβόμαστε, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ!

Γιατί αν η Αριστερά δεν καταλαβαίνει ότι αύριο το Δημαρχείο πρέπει να είναι περικυκλωμένο από τον δικό της κόσμο, και όχι τις συμμορίες των φασιστών και των παρακρατικών μαφιόζων, σημαίνει ότι έχει ήδη παραδώσει τα όπλα.

Γιατί τελείωσαν οι μέρες του ποιος είχε σωστή και ποιος λάθος γραμμή για τον ρατσισμό ή τον φασισμό. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΟΣΑ ΖΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΝ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΧΕΙ ‘Η ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ. Ανεξάρτητα αν αποφασίστηκε στο Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ η κινητοποίηση πρέπει να γίνει προσπάθεια να είναι κινητοποίηση όλης της Αριστεράς, όχι μόνο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι ιδεολογικοπολιτικές μας διαφορές δεν πρέπει να σταθούν απέναντι στο ότι αύριο μπορούμε και πρέπει να είμαστε περισσότεροι από τους δολοφόνους, που θα έρθουν –λέει- να βάλουν ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την «εγκληματικότητα»!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ» στους εργαζόμενους, το σενάριο της ανόδου της ακροδεξιάς ως δεκανίκι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, το σενάριο του κοινωνικού ζόφου στο οποίο ποντάρει η κυβέρνηση

Προφανώς το θέμα είναι η φτώχεια, η εξαθλίωση, η αυτοοργάνωση των κατοίκων στις γειτονιές, οι απεργίες, τα σωματεία, η οργάνωση των αντιστάσεων. ΟΜΩΣ, ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Ή ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΜΕ.


Με άδεια από τη δουλειά μας, με σχόλασμα από τη σχολή, με όποιο τρόπο μπορούμε, να είμαστε εκεί.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΗ στις 2.00 μ.μ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ (έξω από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: