Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ- ΝΑΟΥΣΑΣ- ΕΔΕΣΣΑΣ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ο πρόεδρος του ΙΣΗ
Πρ. Ισαακίδης
Αντίθετος με την πρόταση της επιτροπής Λιαρόπουλου για τις συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας. Παράλληλα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του διότι τα μέλη του δεν κλήθηκαν να εκφράσουν τις απόψεις τους. «Απορρίπτουμε την πρόταση που κατατέθηκε αλλά και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν», τόνισε ο πρόεδρος του Ι.Σ.Η. Μάκης Ισαακίδης και παρουσίασε αναλυτικά την άποψη του Ιατρικού Συλλόγου για τα δυο Νοσοκομεία ως εξής: - Λειτουργία των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας με κοινή διοίκηση.
- Να διατηρηθούν οι ορθοπεδικές κλινικές της Βέροιας και της Νάουσας όπως είναι σήμερα.
- Η ουρολογική κλινική της Βέροιας να μην μετακινηθεί.
- Η ΩΡΛ κλινική να αναπτυχθεί στη Βέροια και να μετακινηθεί σε αυτή και ο ωτορινολαρυγγολόγος της Νάουσας.
- Η οφθαλμολογική κλινική να αναπτυχθεί στη Νάουσα.
- Να δημιουργηθεί πνευμονολογική κλινική στη Νάουσα και να μετακινηθεί εκεί και ο πνευμονολόγος της Βέροιας.
- Να δημιουργηθεί νευρολογική κλινική στη Βέροια.
- Οι βασικές κλινικές (καρδιολογική, παθολογική κ.λπ.) να συνεχίσουν τη λειτουργίας τους στα δυο νοσοκομεία, καθώς επίσης και τα τμήματα που τις στηρίζουν (π.χ. ακτινολογικό, μικροβιολογικό).
- Να λειτουργεί τμήμα επειγόντων περιστατικών και στα δυο Νοσοκομεία καθώς επίσης και η πρωτοβάθμια περίθαλψη (εξωτερικά ιατρεία).
- Η γυναικολογική κλινική και η παιδιατρική να λειτουργήσουν στη Βέροια.
- Να δημιουργηθεί τμήμα φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης στη Νάουσα.
Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των γιατρών των Νοσοκομείων Βέροιας, Νάουσας Μίλτος Κοϊμτζής και Πρόδρομος Προδρομίδης αλλά και του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας Γιάννης Πετράκης. Ο κ. Κοϊμτζής και ο κ. Πετράκης συντάχθηκαν με τη θέση του Ιατρικού Συλλόγου σε αντίθεση με τον εκπρόσωπο των γιατρών Νάουσας Πρόδρομο Προδρομίδη ο οποία απλά τη χαρακτήρισε καλύτερη από αυτή της επιτροπής Λιαρόπουλου. Ο κ. Προδρομίδης τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει καμιά έγγραφη πρόταση του διοικητή του Νοσοκομείου Νάουσας προς την επιτροπή Λιαρόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: