Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Κ. ΒΕΡΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Ο πρόεδρος του Ε.Κ Βέροιας
Δ. Ταχματζίδης
Παρέμβαση κάνει το Εργατικό Κέντρο Βέροιας στο θέμα της κατάληψης των πεζοδρομίων από τα καταστήματα και προτείνει συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από τη δημοτική διοίκηση για να μετριαστεί αν όχι να λυθεί το πρόβλημα.
Προτείνει: «Το συγκεκριμένο θέμα συνδέεται στενά με την ποιότητα ζωής των δημοτών της πόλης δύσκολη μετακίνηση ανάμεσα από καρέκλες και τραπέζια, η διαρκής ταλαιπωρία ηλικιωμένων και γονέων με καρότσια και η αδιαφορία για τα άτομα με ειδικές δεξιότητες συνθέτουν τον τοπίο των θερινών μηνών .Έχουμε λοιπόν από τη μια τους δημότες που δεν μπορούν να χαρούν την πόλη τους από την άλλη τους επιχειρηματίες με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τον Δήμο ο όποιος κρατά σκόπιμα θολό το τοπίο με ήπιες παρεμβάσεις και χαϊδολογήματα. Φυσικά δεν παραβλέπουμε μια σωστή κίνηση αυτή της οριοθέτησης με τις κίτρινες γραμμές. Έτσι λοιπών οι προτάσεις μας προσανατολίζονται προς το όφελος του δημότη και ουδόλως ασχολούμαστε με τα επιχειρήματα των ολίγων καταστηματαρχών Ξέρουμε φυσικά τις δυσκολίες να ανταποκριθούν στα έξοδα τους, όμως ξέρουμε επίσης ότι έχουν τους περισσότερους νεαρούς εργαζόμενους ανασφαλίστους. Σεβόμαστε το επειχηρην ,τους έντιμους επιχειρηματίες, τους βιοτέχνες και έμπορους που δεν διεκδικούν υπαίθριες βιτρίνες στα πεζοδρόμια και πληρώνουν αδιαλείπτως τις ασφαλιστικές εισφορές στους εργαζομένους. Έτσι λοιπόν προτείνουμε.

1 Οποίο κατάστημα υπερβαίνει την σηματοδοτημένη οριοθέτηση να μην του χορηγείται άδεια για τον επόμενο χρόνο

2 Τα πεζοδρόμια να μένουν ελεύθερα κατά τα 2/3 τους

3 Η ευθύνη καθαριότητας εντός και έκτος τις οριοθετούμενης περιοχής να βαραίνει τον καταστηματάρχη.

4 Να επιβάλλονται πρόστιμα στους παρανομούντες χωρίς αριθμητικό όριο ανά έτος.

5 Η προϋποθέσεις χορήγησης να είναι πιο αυστηρές, το σχεδιάγραμμα των τραπεζοκαθισματων καθώς και τα ονόματα των ελεγκτών που υπογράφουν να βρίσκονται σε ευκρινές σημείο.

6 Στις προϋποθέσεις να προστεθεί και ασφαλιστική ενημερότητα, των εργαζόμενων της επιχειρήσεις του προηγούμενου έτους, καθως επίσης ο πινάκας εργαζόμενων από το ΣΕΠΕ.

7 Δημιουργία φορέα για τα δικαιώματα του πεζού η οποία θα είναι παρούσα στην έγκριση των αδειών

8 Για της παράνομες κατασκευές η αρμοδιότητα να περάσει στην πολεοδομία και τα πρόστιμα διατήρησης να είναι υπέρογκα.

9 Πεζοδρόμηση της οδού ΕΛΙΑΣ κατά τους θερινούς μήνες μετά το μεσημέρι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην Αλεξάνδρεια θα αξιωθούμε κάποια μέρα να περπατάμε στα πεζοδρόμια, ειδικά στην Βετσοπούλου και στον πεζόδρομο, η θα περπατώ με το παιδί μου, και θα μου πιάνουν τον ποπό μου, όπως μου συνέβη πρόσφατα? Τι λέτε κ Δήμαρχε?