Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ

Πρόκειται για τις πρώτες επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφονται στο δημόσιο και αφορούν σε μείωση μισθών κατα 14% των εργαζομένων και στην αύξηση των ωρών απασχόλησής τους. Οι αλλαγές αφορούν μία τριετία....
Πέντε μήνες μετά την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς τις εισηγμένες ΔΕΚΟ να περιορίσουν τις μισθοδοτικές δαπάνες στα πρότυπα των αλλαγών στο Δημόσιο, η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση, και μάλιστα σε κερδοφόρα εταιρία, με κέρδη 575,8 εκατ. ευρώ το 2010... είναι γεγονός.

Η εταιρία είναι ο ΟΠΑΠ και στον οποίο υπεγράφη η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση του Δημοσίου, η οποία περιλαμβάνει τη μεσοσταθμική μείωση των μισθών κατά 14,5% για την επόμενη τριετία και την αύξηση των ωρών εργασίας σε 8 από 7,5 προηγουμένως.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΟΠΑΠ Α.Ε. αποφάσισε να δεχθεί την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας για την περίοδο 2011-2013.

Η σύμβαση αφορά σε 240 εργαζόμενους στη μητρική εταιρεία.

Οι υπόλοιποι 700 υπάλληλοι της θυγατρικής "ΟΠΑΠ Υπηρεσίες" απασχολούνται με άλλο καθεστώς, ως πρώην ημερομίσθιοι. Αρκετοί έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε ανατροπές στα επικρατούντα στο Δημόσιο και θα αποτελέσει πρόκριμα για την επιβολή αντιστοίχων και σε άλλες επιχειρήσεις του Δημοσίου.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: