Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Αποτελεί μέρος της παράστασης του θεάτρου που παίζεται εσχάτως και έχει ως κύρια αποστολή να ξεστρατίσει η ενασχόληση των πολιτών από την καθημερινή πρακτική της κυβέρνησης που πλήτει το εισόδημά του. ΄Έτσι, στήνονται "δίκες" εντυπώσεων με πρωταγωνιστές τους ηθικούς του ΠΑΣΟΚ και στο ειδώλιο οι Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου και άλλοι που στο τέλος βέβαια θα απαλλαγούν με δικαστική βούλα διότι ό,τι κι αν έκαναν δεν θα ερευνηθεί αφού έχει παραγραφεί κάθε αξιόποινη πράξη τους. Φρόντισαν γι αυτό οι πολιτικοί με Συνταγματική πρόβλεψη... Ο Γιάννος ενοχλήθηκε με το δημοσίευμα της Real news και απάντησε ζητώντας προστασία. Δείτε την απάντηση, μέρος κι αυτή του θεάτρου που βλέπουμε:


ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Η κίνηση των τραπεζικών μου λογαριασμών καθώς και όλες οι οικονομικές μου συναλλαγές από το 1997 μέχρι σήμερα έχουν τεθεί, οικειοθελώς, στη διάθεση των αρχών εδώ και πολύ καιρό, και μάλιστα στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Siemens. Έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια υπηρεσία ελέγχου του «πόθεν έσχες» της Βουλής, με τη συνδρομή εντεταλμένων ορκωτών ελεγκτών, και αποδείχθηκε ότι είναι απόλυτα συνεπείς με την περιουσιακή μου κατάσταση. Όσες φορές και να ανοίξουν στο μέλλον, δεν μπορεί να προκύψει διαφορετικό αποτέλεσμα. Είναι, κατά συνέπεια, ευπρόσδεκτη κάθε μελλοντική έρευνα από οποιαδήποτε αρχή.

Η δικαιοσύνη πρέπει να πράττει το καθήκον της. Όμως, πρέπει να σέβεται, όχι μόνο τυπικά αλλά και ουσιαστικά, το Σύνταγμα και τους νόμους. Όταν παρεκκλίνει, παραβιάζει το θεμελιώδες καθήκον της, την επιβολή του νόμου. Το Σύνταγμα ορίζει ότι όταν η δικαστική έρευνα προσκρούει σε ενδεχόμενη ευθύνη υπουργού, ο φάκελος διαβιβάζεται «αμελλητί» στη Βουλή. Γιατί, στη δική μου περίπτωση επαναλαμβάνεται ένας ήδη επανειλημμένα διενεργηθείς έλεγχος; Γιατί, εν γνώσει αυτού του γεγονότος, δόθηκε η συγκεκριμένη συνέχεια από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών;

Μήπως η μεθόδευση αυτή συνδέεται με τη γενικότερη επιχείρηση λασπολογίας που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια; Σε κάθε περίπτωση, αντανακλά την κατάπτωση της θεσμικής λειτουργίας της δημοκρατίας, συμβαδίζοντας με την επιδείνωση της ηθικής και πολιτικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα.

Να ελέγξουν οποιονδήποτε για οτιδήποτε. Με σεβασμό, όμως, στους θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που παραβιάζονται βάναυσα όταν επιχειρείται «κυνήγι μαγισσών».

Απευθύνω σχετική επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, ζητώντας την αποκατάσταση της νομιμότητας και της θεσμικής λειτουργίας του Κράτους Δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: